Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/automoto01

Marketing

MERCEDES SLR MCLAREN

Image Hosted by ImageShack.us

Model SLR koji je rezultat suradnje Mercedesa i Mclarena obogaćen je i Roadster inačicom. Čelni ljudi Mercedesa smatraju da bi se kabrioletska inačica SLR koja je u konceptnom obliku prikazana 1999. godine uskoro trebala naći na tržištu. Kako bi se Roadsteru osigurala ekskluzivnost planira se proizvodnja samo ograničene količine ovog GT automobila.

Image Hosted by ImageShack.us

Mnogi su od prvog trenutka kada je predstavljen SLR smatrali da je on u svakom pogledu nedostojan imena Mclaren. Mclaren se u devedesetima povezivao s vrhunskim F1 modelom, koji je još i dan danas sposoban održati 'lekciju' velikoj većini suvremenih super automobila. Mercedes je nedavno priznao grešku te je najavio nasljednika modela F1 koji bi se na tržištu mogao naći za nekoliko godina.

A sada, fresh vijesti:

STIŽE NOVI SLR

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon što su iz Mclarena stigle najave o proizvodnji manjeg modela, svijet su obišle slike na kojima je redizajnirani SLR. Zajednički uradak Mclarena i Mercedes-Benza javnosti će biti prikazan krajem godine, a osim nabildanijeg izgleda redizajnirani SLR trebao bi donositi poboljšanje i na području dinamičkih svojstava.

Prerađeni V8 agregat trebao bi umjesto dosadašnjih 626 razvijati 650 KS, a ubrzanje do stotke trebalo bi sa dosadašnjih 3.8 pasti na 3.6 sekundi. Osim redizajna eksterijera i interijera nova generacija SLR-a donosi i primjetnu uštedu na masi, a osim kočnica pojačan je i ovjes.

Sve u svemu SLR će osim agresivnijeg izgleda i poboljšanja performansi u novoj generaciji donijeti i veću cijenu za nekoliko desetaka tisuća eura.

Post je objavljen 07.07.2006. u 21:54 sati.