Pronađen praotac suvremenog Čovjeka!,mydoomsdaydevice.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mydoomsdaydevice

Marketing

Pronađen praotac suvremenog Čovjeka!

Nova otkrića na polju antropologije dala su revolucionarna saznanja o razvoju čovjeka. Uspon ljudske vrste počinje prije 100 000 godina. Upravo iz tog vremena su i kosti muškarca nađenog na jugu Francuske za kojeg se vjeruje da je prvi moderan čovjek. Ime mu je Bobo.


Bobo je bio tipičan Homo sapiens u lovačko-sakupljčkom plemenu ali je imao opsesivnu želju za mekom kožom na rukama. Ta opsesija je bila i glavni pokretač njegove metamorfoze i uzdizanja na višu razinu svijesti. Odkad je Bobo otkrio da fizički rad (točnije lupanje kamena od tvrđi kamen) šteti njegovim rukama počeo ga je izbjegavati i pronalazio nova oruđa i oružja sve u svrhu zadržavanja podatnih ruku. Jednom je prilikom traganja za mamutom upotrebio štap da bi razmazo mamutov izmet. Taj je incident izazvao ljutnju njegovog brata Arga i ostalih lovaca koji su svježinu mamutog izmeta utvrđivali tradicionalnim valjanjem govana kroz prste. Ubrzo je Bobo otkrio da mamutova posteljica namazana na ruke štiti kožu i daje koži toliko željenu hidrataciju.

Bobo-u se dodjeljuje i titula prvog crtača po špiljama. Naime jednom je prilikom mazanja ruku krvavom posteljicom Bobo obrisao krvave ruke od zidove špilje. Otkrio je da može crtati po zidovima. Nedugo nakon toga se proglasio umjetnikom, zatvorio u špilju i šarao po zidovima samo da ne ide u lov. Ubrzo je pleme prihvatilo Bobo-a kakav je, unatoč protivljenju njegovog brata Arga (Arg se protivio i hodanju na dvije noge tvrdeći da je to samo prolazan trend). Bobo se uspeo na hijerarhijski vrh plemena.

Zbog visokog položaja i božanstvene mekoće ruku Bobo je bio popularan među ženama i imao je puno djece. Tako je raširio svoje gene svijetom i uz genijalnu domišljatost prenijeo na nas i opsesiju za mekim rukama. Arg se skupinom istomišljenika odvojio od plemena i krenuo na istok. Vjeruje se da je su oni jedina živa bića koja su pod vodstvom Arg-a napravili evolucijski korak nazad i da su preci azijskih tapira.

Priča o Bobo-u mogla bi ujediniti znanost i vjeru ako se potvrdi da je Bobo biblijski Adam. Istraživanja su pokazala da se u Knjizi Postanka slova B i O najčešće pojavljuju (treće slovo na top listi je G). Upravo slova B i O tvore riječ Bobo. Slučajnost? Ne za švicarskog D.J.-a (popularnog u 90-tima) koji se odlučio nazvati po utemeljitelju vrste, Bobo-u.


Post je objavljen 07.07.2006. u 17:21 sati.