Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

38. ljeto valpovačko

VALPOVO - Otvorenjem izložbi likovnih radova Vladimira Hlavača, stvaratelja s područja Valpovštine, ručnih radova Udruga umirovljenika iz Komla i Valpova te promocijom zbirke "Pučke molitve", koju je izdala ustanova za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub", u Valpovu danas započinje 38. smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva "Ljeto Valpovačko 2006." koje će trajati sve do 25. lipnja.
Uz tradicionalno svečano otvorenje na Trgu kralja Tomislava u kojem sudjeluje HKUD "Osijek 1862.", nastupit će i valpovački dio orkestra "100 tamburaša". Za drugi dan "Ljeta" organizacijski odbor je predvidio Kulenijadu u caffe baru Schawro, promociju 11. Valpovačkog godišnjaka, koji izdaje Matica hrvatska Valpovo, te u 19 sati koncert pjevačkih zborova iz Varaždina, Belišća i Valpova i u 22.45 sati koncert rock-grupe Speed. U petak će na Smotri dječjeg folklora u 18 sati nastupiti mlađe folklorne skupine iz Bizovca, Bocanjevaca, Crkvara, Donje Motičine, Harkanovaca, Ivanovaca, Petrijevaca i Valpova, a u 21 sat, također na Trgu kralja Tomislava, predviđen je koncert KUD-a "Kazar" iz Mađarske i KUD-a "Limbačka" iz Slovačke. Radionica tkanja i zlatoveza te promenadni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i gradskih mažoretkinja počinju u subotu u 10 sati, dok je koncert klasične glazbe Michaela Gielera na violini i Laurete Bloomer na klaviru predviđen za 18 sati u dvorcu Normann-Prandau. Nakon toga slijedi revija pjevača amatera te modna revija dizajnera Igora Anića.
Najposjećenijeg dana “Ljeta valpovačkog”, u nedjelju, u sklopu Vašara “Ljeta valpovačkog” održat će se natjecanje u spravljanju jela na starinski način, prezentacija starih zanata, te smotra malih životinja u organizaciji Udruge za uzgoj malih životinja "Valpovka". Središtem Valpova u 16 sati prodefilirat će svečana povorka folklornih skupina i šokačkih zaprega, koji će se predstaviti na smotri folklora u 17 sati. U 21 sat na Trgu kralja Tomislava održat će se koncert Vigor banda.
Autor: L.ANIČIĆ
IZVOR:www.glas-slavonije.hr


Post je objavljen 21.06.2006. u 11:48 sati.