Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Home again

I meni i mojima je pet dana na moru uvrh glave, ne bismo ni izdržali više. Pogotovo noseći se sa sitnicama kao što su madraci s vrlo izražajno izbočenim metalnim oprugama, ili pak smještaj u sobi odmah iznad terase na kojoj svira tzv. živa glazba (frajer s nekoliko sintija i kraj njega povremeno pevaljka). No, bilo je i puno dobrih strana: cijena je bila povoljna, nije bilo neke veće gužve, more je prekrasno i čisto (šest ocjena bolje nego u Poreču), plaže su njegovane, ima se što raditi, za moj ukus fali malo hlada na travi pod borovima, hrana je bila čisto OK, hotel je imao i komp s pristupom internetu (koji se nakon dva dana, doduše, zaslugom nekih Čeha, pokvario), u svemu, Novi Vinodolski bi nas vrlo lako mogao vidjeti još koji put, ali tada u sobi s pogledom na parkiralište.

Po povratku doma, pregledavajući novine od zadnjih pet dana, u nedjeljnom broju Glasa Istre, u kulturnom prilogu Mediteran (to je prilog kojeg radi ekipa Novog lista, no prenosi ga i Glas Istre) sa zadovoljstvom pronalazim puno više priloga o književnosti nego inače, među ostalim i tekst Maje Hrgović o književnosti na blogu, kojem su uz nešto praznog hoda i ponešto uobičajenih predrasuda, pridodane i tri priče (s blogova Tajpvrajter, Indeks librorum prohibitorum, i Sirotica).

Dočekalo me i oko stopedeset mailova za skinuti (od toga samo polovica spam), a nekih je novosti bilo i u njima, uz ostalo i obavijest da se u Pićnu 29. i 30. srpnja održava Legendfest, najavljen kao "Festival narodnih priča, legendi i mitova Istre", no ako pogledate program, pretpostavljam da će vam se, kao i meni, učiniti da je osnovna intonacija tog Legendfesta ipak nešto drugo. No, očekujem detaljnije obavijesti, pa ćemo o tome još pričati.

Post je objavljen 06.07.2006. u 23:58 sati.