Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragonrage

Marketing

Filmske legende: Sylvester Stallone

Image Hosted by ImageShack.us

Uz to što ću pisati o raznoraznim filmovima i sl. stvarima, posvetit ću i jedan dio bloga filmskim legendama koje su na ovaj ili onaj način obilježile filmsku povijest, i usput inspirirale, nadahnule, ipresionirale i ne znam šta sve ne...menewink
Nisam namjeravao početi sa Stalloneom, ali pošto je danas rođendan toj jednoj od najpoznatijih i največih akcijskih zvijezda 80-ih, na čijim sam filmovima odrasao i neizmjerno uživao u njima, ne mogu a da se ne osvrnem malo na njegovu karijeru i napišem nekoliko riječi o njemu.

Dakle, Sylvester Stallone, inače punog imena Sylvester Enzio Stallone, rođen je 6.srpnja 1946. godine u New Yorku. Karijeru je kao što je več opće poznato započeo 1970. godine porno filmom The Party at Kitty and Stud's. Nakon toga usljedilo je još nekoliko B filmova u kojima je obično igrao sporedne ulogice kao što su The Lord's of Flatbush , The Prisoner of Second Avenue, Capone, Death Race 2000 gdje je igrao glavnog negativca nasuprot Davidu "Kill Bill" Carradineu, kao i još neki nevažni naslovi. Onda je 1976. snimio remekdjelo koje je obilježilo i njegovu karijeru, ali i filmsku povijest, radi se naravno o filmu Rocky. Ubrzo je usljedio i nastavak Rocky, a s godinam ih se još nanizalo, točnije pet. Tek što je snimio Rockya 3 snima još jednom film koji mu je također obilježio karijeru, ali i 80-e te žanr akcijskog filma kakav znamo danas, naravno to je Rambo . Baš kao i Rocky, i Rambo je dobio nekoliko nastavaka, točnije dva. S godinama je Stallone nanizao još nekoliko legendarnih i nezaboravnih naslova i postao jedan od najbolje plačenih glumaca, no ostao je zapamćen po hitovima Rambo i Rocky, i njima svakako zadužio filmsku povijest, ma što vi rekli o tome.
Uz ta dva, usuđujem se reći i remekdijela 80-ih, odnosno 70-ih godina, iz njegove filmografije još svakako valja još spomenuti Lock Up , Tango & Cash, jednu od najpodcjenjenijih ali prezabavnih komedija Oscar, izvrstan Cliffhanger, naslov koji mu je obilježio karijeru u 90-ima, a ja bih još zbog svoje osobne simpatije prema tim naslovima izdvojio i Demolition Man, Judge Dredd, Assassins, Daylight i Cop Land u kojem je uz Rockya ostvario najbolju ulogu u svojoj karijeri i dokazao da nije samo nabildani razbijače, več da i zna glumiti.

Image Hosted by ImageShack.us

Zapravo Stallone je jedina istinska akcijska zvijezda koju se inače uvijek stavlja rame uz rame sa Schwarzeneggerom , Willisom , Van Dammeom i ostalim akcijanerima koja posjeduje Oscara, pa makar samo za nabolji film, a uz to bio je i nominiran za najbolju mušku ulogu. A opet s druge strane drži ujedno i rekord za najviše nominacija za zlatnu malinu, dakle nagradu za sve suprotno od Oscara. No po mom mišljenju to je skroz ne zasluženo, jer se radi o jednom glumcu koji zna glumiti, ali je jednostavno zbog imidža velike akcijske zvijezde i povelike količine akcijskih filmova koje je snimio u očima publike i gledatelja ostao razbijač, koji se zna samo tuči, pucati itd.
Pa iako je eto ušao u pozne godine (danas mu je dakle 60-i rođ.), ipak je i dalje aktivan kao glumac, redatelj, ali akcijska zvijezda. Tako do kraja ove godine kao što je več poznato možemo očekivati šeti nastavak "sage" o Rockyu, pod naslovom Rocky Balboa, a na godinu i četvrti nastavak Ramba, kojima se on vrača upravo tim likovima kojima može i zahvaliti svoju uspiješnu karijeru. Neki će vjerojatno reći da mu ta dva filma možda i nisu trebala u karijeri, no ja im se veoma veselim, ako ništa drugo iz sentimentalnih razloga. A u ostalom ako več odlazi nek barem ode sa stilom.....Rocky se ne predaje!!!! a bogme ni Rambo!!thumbupthumbupcool



Post je objavljen 06.07.2006. u 15:48 sati.