Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Serija: GILMORE GIRLS [Gilmoreice]


AUTORICA: Amy Sherman-Palladino
GLUME: Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop
ŽANR: humorna dramska serija
GODINA: 2000.-?
TRAJANJE: 42 min.
MREŽA: The CW
SEZONA: sedma (ove jeseni)
STATUS (Hrvatska): šesta sezona uskoro
TV.com OCJENA: 9,1/10

Ova dugovječna serija prati živote dvije žene - Lorelai Gilmore (Lauren Graham) i njene kćerke Rory (Alexis Bledel) koje žive u malom američkom gradiću Stars Hollow. Sa Lorelainim problemima sa svojim roditeljima i ljubavnim životom te sa Rorynim problemima oko škole i dečkiju nastat će uzbudljiva priča koja će potrajati godinama...

Serija 'Gilmoreice' koja najesen kod nas ulaze u čak 6. sezonu, poznata je po svojim kilometarskim, užasno brzim i itekako smiješnim dijalozima, koji će, nažalost, vjerovatno nestati ove jeseni, ali ne kod nas, već u Americi. Zbog strke i svađe oko produživanja ugovora kod dvije zvijezde serije, Graham i Bledel, serija je izgubila svoju omiljenu scenaristicu Amy Sherman-Palladino, ženu koja je stvorila Gilmoreice i njhov svijet. Ove godine na njeno mjesto dolazi novi scenarist koji se mora dobrano potruditi kako bi dostojno zamijenio Palladinovicu. No, prema riječima Lauren Graham, kako je izjavila na ljetnoj televizijskoj turneji, čovjek ima potencijala i dobro ju zamjenjuje. No, to će teško spriječiti činjenicu da je nadolazeća, sedma sezona i posljednja jer su Graham i Bledel potpisale ugovor samo za još jednu sezonu.

No dosta o zanimljivostima. Spomenuo sam te dugačke dijaloge. Nekima oni smetaju, no ja ne vidim zašto. Originalan i odličan scenarij popraćen i više nego solidnim glumačkim izvedbama glavnih glumaca uz mnogo sarkastičnog humora i parodiranja svih mogućih celebritya koji postoje ili su postojali čine ovu briljantnu dramsku seriju.

Glumice koje su i zvijezde serije u početku serije su bile podosta nepoznate, stoga ih je ova serija bacila u vrh glumačkih voda. Lauren Graham proslavila je u dosta dobrih, ali i neslavno loših filma, a Alexis Bledel je ostvarila zapaženu ulogu u vrhunskom 'Sin cityu'.

Ja jednostavno obožavam ovu seriju i svaku epizodu doslovno progutam, bila ona ozbiljna ili smiješna. Iako sam počeo s gledanjem tek od 3. sezone, postao sam vjerni fan serije čije reprize također gledam sad preko ljeta. I zbog velikog broja sezona i dosta godina prikazivanja, mislim da ne moram mnogo reći o seriji, jer rijetko tko još nije čuo za ovaj nerazdvojni i popularni dvojac.

OCJENA: 7,9/10

Post je objavljen 13.09.2006. u 00:19 sati.