Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kad ministar kriminal naziva propustom

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na sve moguće načine pokušava minorizirati nesposobnost policije i nefunkcioniranje sustava, pa tako bijeg korčulanskog narko dilera Cvitanovića naziva propustom samo dvojce policajaca.

Gospodine Kirin, ne radi se tu o propustu dvojce policajaca već o suradnji policajaca s kriminalcem jer privođenje kriminalca s 92 kaznene prijave bez lisica, ispijanje pića, puštanje da ostane 15 minuta u WC-u i dogovori svoj bijeg, te konačno davanje 15 minuta vremena bjeguncu prije nego li alarmiraju ostatak policijskih snaga da im je uhićenik pobjegao ne naziva se propust već suradnja. Organizirani kriminal. I tu se ne radi samo o toj dvojci već i o njihovim nadređenima koji očito nisu imali kontrolu nad podređenima ili čak gora varijanta, koja i njih čini suučesnicima u ovoj prljavoj raboti.

Nije to jedini slučaj ne funkcioniranja policijskog sustava. Svi znamo kako u mnogim manjim mjestima lokalni moćnici drže stvarnu vlast u kojoj policija nerijetko bude u rukama tih lokalnih moćnika kao što je recimo primjer u Gospiću gdje je policija „zagubila“ fotografije s ozljedama silovane košarkašice od strane lokalnog moćnika Jose Mraovića.

Ili možda slučaj kada je za Stipom Gabrićem Jambom bila raspisana tjeralica. Jambo se tada nalazio na području Crne Gore da bi nekoliko dana kasnije mirno ušetao u policijsku postaju u Dubrovniku, a da bi to izveo morao je prijeći granicu. Svi dobro znamo kako izgleda Jambo i da on baš ne spada u atlete koji se mogu neopaženo provući preko granice, već je i tu vrlo jasno da policija nije radila svoj posao, a za taj slučaj čak nitko nije ni odgovarao u policiji!

Takvih sličnih slučajeva ima koliko god hoćete.

I onda Kirin govori kako je sve u redu u policiji i da se radi samo o propustu dvojce policajaca. Kao da su uhvaćeni u švercanju tramvajem. Stvari treba nazvati pravim imenom, kriminal u policiji.

Post je objavljen 05.07.2006. u 08:56 sati.