Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novigradsko2005

Marketing

Dio Haninog doživljaja

Kako sam negdje pročitala dok sam tražila materijale o NP «Škola stvaralaštva je škola u koju se bježi!».

A zašto se u nju bježi?
Znam zašto bih ja u nju pobjegla svake godine. Ona zadovoljava sve moje potrebe: potrebu za pripadanjem – nakon dva dana osjećala sam se kao ravnopravni član stručnog tima i kao dio jedne cjeline, jednog čuda kojeg zovemo Novigradsko proljeće. Energija i entuzijazam koji kola Rivarelom je toliko zarazan da ne mogu zamisliti osobe koja se ne bi tamo osjećala kao punopravni član i sudionik. U Školi stvaralaštva nema razlikovanja između «ja veliki» i «ti mala». Svi se ponašaju prema svima kao prema sebi jednakima. I međusobno se jako uvažavaju. Tako da sam se s druge strane, osjećala jako moćno, moji stavovi, znanje i iskustvo su se uvažavali, na Ines i meni i ostatku stručnog tima je bila odgovornost provedbe i analize anketa, pisale smo mišljenja o sudionicima NP, Izvještaj,… Radile smo po cijele dane, ali to nam nije bilo teško jer smo znale da se možemo ustati kada poželimo i otići na šetnju, ručak ili večeru, da možemo raditi do pola noći ili do pet popodne, da će se svaki naš trud cijeniti, a naravno da smo onda radile sve u 16:). Imale smo slobodu kretanja i izražavanja. Ali ono što me najviše fasciniralo na NP bila je zabava. Smijale smo se, smijale i smijale. I zabavljale. I opet smijale. I puno naučile. I opet smijale. Zato je Novigradsko proljeće za mene jedan veliki osmijeh.

Naravno, ja nisam jedina koja se tako osjeća. Tako se osjećaju i učenici i hospitanti (učitelji koji gostuju na NP, rade i uče kako bi svoje iskustvo prenijeli u vlastitu sredinu i širili duh NP što dalje i što šire, «put planina i visina»). A tako se osjećaju i voditelji koji se iznova, svake godine vraćaju da sa djecom podijele svoje znanje, da ih uče i od njih nauče i da zajedno stvaraju od jutra do mraka djela od kojih zastaje dah.

Cjelokupno ponašanje posvećeno je Novigradskom proljeću, misli, osjećaji, fiziologija i djelovanje. A koliko slobode ima kreativnost u tim danima ne trebam niti spominjati…

Post je objavljen 04.07.2006. u 20:24 sati.