Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Serija: BLADE: THE SERIES


AUTORI: ?
GLUME: Sticky Fingaz, Neil Jackson, Jill Wagner
ŽANR: akcijska SF serija
MREŽA: Spike TV
SEZONA: prva
TRAJANJE: 42 min.
GODINA: 2006.
TV.com OCJENA: 8,3/10


Blade: Sun's down, time to make some new friends.

Televizijska verzija popularne trilogije 'Blade' nastavlja priču o lovcu na vampire, neustrašivom Bladeu (Sticky Fingaz). Njegova glavna meta sada je Marcus van Sciver (Neil Jackson), čije je glavno skrovište kuća Chthon, a Blade je želi pronaći kako bi uništio veliki lanac vampira...


Od srca sam se nasmijao kada sam prvi put na TV.com-u čuo za ovu seriju i pročitao mišljenje jednog člana prije početka: No! No! No! Upravo to je pisalo, a upravo sam to i ja pomislio. Ako su već Blade filmovi bili užasno loši, koliko nisko može pasti serija, i to na jednoj od najnepoznatijih mreža u Americi, SpikeTV-u. Eto, dan premijere je stigao, i kako je pilot emitiran vidim osvrte na tu epizodu sve neke pozitivne ocjene, čak su neki dali ocjenu 10/10. Bio sam zapanjen, jer sam i iz njihovog trash trailera vidio kakav će trash serija biti.

Nedavno sam i ja pogledao taj pilot. Prvi dojam bio je donekle dobar i takav sam komentar ostavio horroru. No, sljedećeg sam dana postao svjestan da serija nije nimalo dobra. Zašto? Sticky Fingaz, koji glumi Bladea, konstantno se preserava, a ni preseravanje mu ne uspijeva, njegovi idiotski fightovi su prenapuhani, a priča je izlizana i već puno puta viđena. I sada si mislim - što su ti ljudi na TV.comu mislili?!

Već sam izvrijeđao glavnog glumca, koji je defintivno trebao odbiti ovu ulogu, za svoju dobrobit i dobrobit drugih. No, ni ostali glumci, koji su također neki 'noname', nemaju neki upečatljiv talent za glumu, a nemaju ni velikog iskustva. Kao jedini izuzetak eventualno mogu izdvojiti Neila Jacksona, koji ima podužu listu epizodnih uloga u serijama, te malu ulogu u filmu 'Aleksandaru velikom'. Mislim da bi serija možda bila mrvicu bolja kad bi producenti uspjeli naći nekog iskusnog, ili štoviše poznatog glumca, no očito je da su svi pametni odbili ulogu znajući što bi ih čekalo da prihvate posao.

Izlizana priča. Kao i uvijek. Nismo se dovoljno nagledali Bladea i njegovih akcijskih pothvata nad vampirima pa sada moramo opet, u još gorem izdanju. Opet je tu glavni negativac, koji sada Bladea čini neznalicom kao i svaki laik koji ne zna da se vampire ubija češnjakom i srebrnim mecima. Ali, problem je što on to zna - gospodin van Sciver je razvio lijek protiv povrća i metala, i još mu je, da djeluje još više vampirski, dodan prefiks 'van' na ime.

Ma što još reći? Jedina pozitivna stvar u ovoj užasno lošoj televiziskoj verziji serije jest da je rijetka na televiziji u svom žanru - otkad su 'Buffy' i 'Angel' završili, nemamo prilike vidjeti puno vampira na malim ekranima. No, mislim da se producenti trebaju opametiti - i napraviti vampirsku verziju Pamelinog 'V.I.P.-a', te ismijavat vampirske serije i svoju vlastitu seriju. E, onda bi serija imala zagarantiran uspjeh. Zato ću filmu i dati ocjenu 3, a ne manju, jer svakih se 7 dana mogu smijati lošoj vampirskoj seriji, sa wannabe sarkastičnim glavnim likom.

OCJENA: 3,0/10

Post je objavljen 07.07.2006. u 00:15 sati.