,periferijanecegaavineznatecega.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/periferijanecegaavineznatecega

Marketing

C-S-O(Carstvena Svemoćna Objava) wink

Ah, podanici mili! Milozvučan glas Cara svoga vrijeme je čuti!
Već zadugah s prokletnikami problema ne imah, u Carstvu Svemoćnom teče sve kao da Božja milost sašla je na nj. Vremena naša, ali ponajprije Moja Veličanstva, dolaze!


Nakon mjeseci krvoločnih bitki koje svršene su bile, sjećate li se, o podanici vjerni, slavlja dičnog i Cara svog okupanog zlatnim sjajem? Sjajem blaga otetog od onih prokletnika koji zaslužili su još i gore. Ali, uzrujavati um svoj britki i srce slabo, neću kugama tim koji nepokornici se zovu! Reče, Car vaš mili i dični, da Carstvu predstoje vremena kada klanjati se pred silom mača njeg'va svi moraju.
Riječ Cara zakon jest, ona je poput proročanstva mudraca Tiresije koji nikada ne griješi. Ah, Tiresijo! Zamjeri se Saturniji silno, ali mudrost tebe uistinu vrijede mnogo.
No, da ne skrećem putovima skrivim, htjedoh reći da ovo Carstvo svemoćno i Veličanstveno polako ulazi u eru kada odložit će mačeve svoje. Junaci uživat tiriumfe svoje slobodno mogu, kovači potkivati će kočije bajne 'mjesto kočija bojnih a savjetnici plandovanju prepustit se mogu konačno.

Nakon osvojenih brojnih bogatih, ali i nadasve dalekih, krajeva, potrebno je učvrstiti vlast rukom Mojom čeličnom među nevjernicima i nepokornicima, urotnicima i izdajnicima unutar granica velebnih Carstva Svemoćnog. Ostavljam one koji pokoriti se ne žele, neka trunu u strahu od gnjeva mog koji dostići će ih brzo! Neka se koprcaju u blatu vlastite nedosljednosti i sudbe klete! Znaju oni na koga mislim: Franke lažno skromne i Slavene južno do mora adrianskog, pa put Karpata, stići će pravda moja!

Ali, ponajprije poboljšati stanje u vlastitim granicami. Odložite vjerni zasada, misli i nade u bojeve silne (u kojima nadmoćni uistinu i jesmo) a uzmite pera u ruke i natjerajte izdajnike na grižnju duha zbog grijeha počinjenih!

Reforma i uredba su sljedeće i kao takve, svaki stanovnik Carstva Svemoćnog dužan ih je provoditi bespogovorno:

1. Prema strancima sumnjičavi budite, ali samo opravdane sumnje prijavite. Kleveta i nepravda neprijatelji su vaši!
2. Burgunde po prilici, zašamarajte.
3. Pišite epistule i pjesme pokorni i slave Cara svoga, kojima čednost i vjeru pobudit ćete!
4. Redovito molite uz biskupe Moje, za zdravlje Moje.
5. Duh svoj i karakter bijedni ojačajte!
6. Knjige moje, kao i epistule i opomene, te zakone silne, čitajte, prepoznajte i vrednujte!
7. Glas moj milozvučni ljubite.
8. Uzori u moralu i posluhu drugima budite.
9. Obrazujte čeljade svoje kako znanjem svojim Carstvu služiti bi moglo.
10. Agresivnost ostavite po strani, a prigrlite uglađenost i učenost.

God bless the empiress!Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 03.07.2006. u 11:50 sati.