Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

NOVA ŽARIŠTA PTIČJE GRIPE U KINI, NIGERIJI, NIGERU, BURKINI FASO I OBALI BJELOKOSTI

U Kini je otkriveno još jedno žarište ptičje gripe blizu grada Zhongwei u regiji Ningxia. Vlasti su naredile detoksikaciju vozila i stavile područje pod karantenu. Od početka godine Kina je prijavila oko tridesetak žarišta ptičje gripe. U međuvremenu, sručnjake zabrinjava činjenica da je jeda žrtva 2003. najvjerojatnije umrla od virusa H5N1 - dvije godine prije prve službene ljudske smrti od ptičje gripe u Kini. Od tada u Kini je umrlo 12 ljudi. Kinu brine nestručnost i nesposobnost oko problema ptičje gripe kao što je bio i slučaj sa epidemijom SARS-a 2002. godine. SARS je odnio 774 života. Zbog neodgovornog pristupa rješavanju i testiranju na SARS stručnjaci se boje da je možda SARS zamjenjen sa virusom pričje gripe.

U istočnoj nigerijskoj državi Tarabu na 20 farmi otkriven je virus ptčje gripe soja H5N1. U Nigeriji je od 36 država u 15 pronađen virus ptičje gripe. Više od 450 000 ptica i peradi ubijeno je posljednjih par dana uglavnom na sjeveru države gdje je u veljači prošle godine prvi put otkriven virus u Africi.

Osim Nigerije virus je otkriven i u Obali Bjelokosti, Nigeru i Burkini Faso. Dosad još nije zabilježena zaraza virusom kod ljudi.

::IZ MEDIJA::ap / afp

Post je objavljen 01.07.2006. u 10:33 sati.