Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Tko je tko u gusarenju III – Godinu dana nakon

Prije neznatno više od godinu dana, 22. lipnja 2005. ljeta Gospodnjeg - blagoslovio Sam Sebe, porinuta je brodica PMS Lady Anerol, imenovana prema mladoj, u crno uvijenoj dami koja nam se prva odlučila pridružiti u gusarskim avanturama. Iako smo Lady Anerol izgubili negdje putem, njezin gotičarski duh i danas živi u nama i prati nas i kad odlazimo na brodski zahod.
Izvorna je postava Posade ponešto izmjenjena – neki su od nas poginuli ili nestali, dok smo druge pijani zaboravili u nekim od brojnih luka u koje smo u našim putovanjima pristali. Naravno, neke smo i pojeli.

Ono što slijedi je iscrpan opis i obrazloženje pojedinih titula na brodu i osoba koje iza njih stoje. Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješan čin, kako bi narod rekao, a to pokazuje i tekst kojeg će Vam uskoro pročitati pismeni član obitelji.


VIŠI ČASNICI


cpt. Ahab Blackadder

cpt. Ahab Blackadder – kapetan, ljubavnik i ratnik. Budući kralj svijeta. Voli sve što vole mladi gusari, a krasi ga brada. Već godinu dana uspijeva uz minimalan broj udova zadržati mjesto kapetana na brodu. Nitko sa sigurnošću ne može reći kada i gdje je izgubio razum. G G G Garrr!


1st. liut Salle Redd

1st liut. Salle Redd – komunjara i manijakalni luđak s liječničkom potvrdom; bivša kambodžanska balerina.
Nakon okršaja s krvoločnom bandom svizaca – undead-pirate i službena paella na gusarskim pijankama. Ne voli crvenu boju i ljudske oči (nerviraju ga). Imenovan prvim poručnikom netom po osnivanju udruge Povratak u Gusarstvo, zamijenivši gospodina Drunkenbastarda.



2nd liut. Snjeguljica Kiddo

2nd liut. Snowhite LaFeet Kiddo – druga poručnica, francuska kurtizana i fatalna pankerica. Kapetanovo lijevo jaje i vlasnica Kapetanove Guzice (u pravnom smislu). Mnogo mnogo dobra micica, a skupa pun kurac.



ex-admiral Pauss McGraw

bivši admiral Pauss McGraw – admiral u bjegunstvu, nakon što mu je suđeno za izdaju posade broda PMS Lady Anerol. Podaci o prebivalištu i infekciji HIV-om strogo su povjerljivi, poznato je jedino da se krije u Močvarnim staništima diljem grada. Posada uspješno traga za njiim (glupog li izraza – 'uspješno tragati za nečim').




NIŽI ČASNICI


1st liut. Yabb Drunkenbastard

ship's master Yabb Drunkenbastard – donedavno prvi poručnik i Kapetanovo desno jaje (sve do incidenta s patkom, steznikom i otvaračem za konzerve na Bizovom tulumu). Pasionirani onanist, ljubitelj bizarnih pornića, mongolskih pasa i male djece (ne nužno mongolske).



1st mate Tomo Niški

1st mate Tomo Niški – Srbin*!


*srbini su čuđenje u svijetu



bosun Yarr'nturi deSmilles

boatswain (bosun) Yarr'nturi deSmilles – kapetanov nasljednik, najstariji drug i rame za drkanje. Nagluh, ali to nadoknađuje vrsnim poznavanjem opće kulture i istančanim osjećajem za krvoproliće. Moralna je osovina Posade, a alkohol kojeg samonožno proizvodi oslijepio bi i majmuna. Održava našu brodicu pokretnom, a većinu Posade nepokretnom. Znade tečno čitati i pisati, božemeoprosti.



master gunner Biz'zare McTrigger

master gunner Biz'zare McTrigger – poluslijepi topnik, isuviše neprecizan da bude išta drugo osim topnika. Potpuno nepismen. Ljubitelj šarenih brodova, sjajnih predmeta, delirium tremensa i veneričnih bolesti. Ima sestru!




BRODSKI SLUŽBENICI


ship's mate Lubanja Marlyna Mansona

ship's mate Lubanja Marlyna Mansona – perač podova i bivši drugi poručnik, sve do dolaska Snjeguljice na brod. Nakon toga slučajno ubijen. Njegova oživljena lubanja danas služi kao pisoar (i seroar nekim neukim svinjama na brodu). Navodno bivši, vrlo uspješan, pjevač. Zagonetka je kako pere palubu bez ruku (APLAUZ dame i gospodo!).



doctor Rob 'Rodjo' Whigger

doctor Rob 'Rodjo' Whigger – liječnik bez dozvole, exchange pirate iz USA (fuck yeah). Iznajmljujemo ga za vjenčanja i sprovode, a ne damo ga ni za što. Plače na pobačajima, a više od svega mrzi svoje roditelje, kuhinjski pribor i genitalnu higijenu.



chef Johnny Quicksilva'

chef Johnny Quicksilva' - prosječan kuhar, natprosječan trovač, ali nadasve čovjek s donedavno dugom kosom. Voli zalaske mjeseca, duge šetnje uz obalu i rum s istekom roka trajanja, a mrzi sanitarne inspekcije i slova.


Scurvvy the Dog

Scurvvy the Dog - naš mali lovac na štakore; zimi služi kao egzotični nakurnjak za one zimogroznije na brodu. Neposlušan, dlakav i konstantno napaljen, jednom riječju - savršen gusar (ako misliš da je to više od jedne riječi pojest ću ti utrobu!)




/no image available/


druid Samhain – brodski druid i potpuna nepoznanica svim članovima Posade osim Kapetanu. Neki čak tvrde da ga Kapetan umišlja. Naravno, Kapetan ne umišlja muškarce... riječ je preslična izrazu 'zamišlja muškarce'. A to je sasvim nemoguće jer Kapetan nije peder.






Cpt. A. Blackadder

The Real G




Post je objavljen 31.07.2006. u 10:28 sati.