Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Tutto completo

Opet smo u kompletu. Jučer stigla mlađa Potočnica, šuškava škrbava maca - ispao joj još jedan prednji zub. Došli po nju tajo i seka. I to smo odvalili, i ona i mi. Začudo, čak su i dida i baka zadovoljni njenim boravkom. Bezobrazna i cinična, već sam ovog vikenda u samoći zamišljala dragog kako ga ćaća vodi na kavu i nabraja što sve nije dobro u odgoju mlađe nam kćeri. Jer sam to već doživljavala. Ovaj put ništa od toga. Skoro ostah razočarana. Čak su i bili puni hvale za dijete. Je, komplicirana je za jelo ali ipak pojede (udebljalo se dijete u Sisku). Vesela, pristojna. Sad sam blago zabrinuta. Ili smo predobro odgojili dijete ili su starci opasno omekšali...

Obišli su i drugu baku, koja se uspješno oporavila od boravka na moru. Uplovila u kolotečinu. Doktori, pregledi, papirologija, susreti s društvom, odlasci na groblje. Drži se bakica.

Danas počinje ljetni kamp. Jutros se bilo malo teže dizati dječici sitnoj, navikle su ovih dana spavati malo duže. Namacale se protiv sunca i pjega, oboružale kapama, naprtnjaču smo napunili svime i svačime i otišle. Tajo ih odvezao, ostavio uigranoj ekipi i obećao se vratiti po njih. Tijekom dana. Obično roditelji dolaze oko 14-15 h, poslije posla.

Bura je derala jutros, u hladu i nije bilo najugodnije ali je svejedno daleko toplije nego u unutrašnjosti. U subotu dobih tako SMS: "Karlovac, 17." Mislim, halo?! Što radite vi tamo? Prvo ste se smrzavali, pa kuhali pa sad blago drhturite u vesticama... Curke jučer stigle u dugim hlačama i s potkošuljama ispod majica. A ja ih u dvorištu dočekala u majici bez rukava. Pošeremetilo nam se sve...

Novi tjedan, novi nevoljeni ponedjeljak. Čujem da je došlo više ljudi nego lani. Samo ne znam gdje. Ovdje još ne. Tek sam preksinoć, u šetnji gradom nakon popodnevne smjene primijetila neki muving. Dođite, dođite, čeka vas more i sunce! Plave zastave vijore na plažama, spasitelji su strateški raspoređeni i okom sokolovim nadgledaju zbivanja u vodi i pod vodom. Imamo i Konzum, Getro. Nađe se i svježe ribe. Mjesta za parkiranje ima, ako ste dovoljno uporni i ukoliko vam nije problem prošetati dvije-tri minute uz more, do centra. Ili, ako baš inzistirate u naumu da limenog ljubimca uparkirate baš u središte, prođirajte pet-šest-sedam puta, možda i nađete mjesto.

Post je objavljen 03.07.2006. u 10:09 sati.