Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaodajevazno

Marketing

Kako je lako(ali nije baš tako)...

Dragi moji,današnji će se post djelomično nadovezati na prošli.Nisam to imala u planu,ali eto zateklo me pa moram.

Danas sam na praksi bila s jednim recepcionerom(u daljnjem tekstu Šukrija).Šukrija je inače prilično lijen,nikada ne napravi svoj posao do kraja pa to rade oni poslje njega i ponaša se kao da je glavni tamo na recepciji(usto je jedan od onih napaljenih bikova spomenutih u prošlom postu).Želi sve znati,sve kontrolirati,a zapravo ne zna baš ni svoj posao.Istinu da kažem,komunikativan je i to je jedino što mu dobro ide što se tiče rada na recepciji.

Kroz neki razgovor otkriva meni Šukrija(tj.lagodno govori,dakle nije baš da skriva) kako on sve govori direktoru.Sve što se radi i govori na recepciji on redovito prenosi direktoru(tajno,ali eto i ne skriva baš no možda je mislio kako sam ja na praksi pa neću ja nikome reći) .Kaže on kako sve sluša i kada ga nema da sve sazna svejedno i da to sve ode reći direktoru,a da često kaže i svoju verziju(koja nije nipošto bolja),a čak kada nema što reći i izmisli nešto.
Njegove laži uništavaju ostale recepcionere,ocrnjuju ih,a činjenica je da rade puno bolje od njega.Osim toga ako i naprave nešto što ne smiju to je sasvim nevažno(npr.pogledaju glas istre na internetu,svega pet minuta)Drugi zaposlenici surađuju ako nešto i izmakne kontroli i pokrivaju se,ali naprave posao kako treba.
A on,on ne radi ništa.Samo gleda ženske i šmeka ih.

Kažem ja njemu da to nije u redu.
On mi fino kaže kako je zbog toga i dobio plaću od 4500 kn i unaprijeđenje,da više ne šljaka kao i drugi za bijednih 3000 kn,ponekad čak i manje(da,u tom su hotelu plaće jako niske)
Kaže kako boli njega kurac za druge,mora misliti na sebe i da ću ja to isto napraviti ako budem u prilici kada budem radila.Kaže kako se ulizuje direktoru i ovaj ga sve sluša i poštuje.
Također kaže da kada on ne bi bio taj,da bi bio netko drugi i da ne može on čekati da se taj drugi snađe.Kaže točno ovako:»Šta me boli kurac,manje radim,dobivam veću plaću.»

Nisam htjela raspravljati dalje jer očito je da će on odlučivati o mojoj ocjeni na kraji prakse,a ne šefica recepcije.Te da koliko god da me ostali hvale,samo će njega direktor pitati kakvi smo bili na praksi i o njemu će sve ovisiti.A od njega ne očekujem pohvalu.No moram biti optimist,poigrat ću se malo sa svojom podsvješću.

I sada se samo pitam kako nisam to prije zaključila.Mislim očigledno je.
Eto činjenica:
1. Šukrija je Bosanac kao i direktor(a znamo da se oni uvijek drže zajedno)
2. Šukrija ima puno bolju plaću iako je lošiji radnik
3. Šukrija je puno puta pogriješio i nije napravio svoj posao,ali ipak nije još dobio otkaz
4. Uz sve to neznanje Šukrija je dobio čak i unaprijeđenje
5. Ponaša se kao da je glavni i želi sve imati na oku i kontrolirati

Stvarno sam si mogla zaključiti.Zar nije preočito?

I dobro kao zaključak neću previše filozofirati.Čovjek se snašao,neki mu možda ne bi zamjerili,ali sve se vraća u životu(ako ne ovom onda nekom drugom).Neka on sada mirno spava,očito čiste savjesti(kada to još tako i priznaje bez srama).Ali snaći će i njega jednom...

Tužno je da na svakom radnom mjestu postoji jedan Šukrija(ako ne i više njih).
Ja ne namjeravam biti jedan od njih jer imam savjest i srca i za druge.
Nadam se da ću imati svoju vlastitu firmu jednog dana upravo zato da gledam ovakve poput njega i da ne budem kao govno usporkos svom radu i trudu.
A ako firmu budem imala,čim mi dođe ovakav Šukrija,umjesto povišice dobiti će otkaz.

P.S.Samo da napomenem da od sutra uz praksu počinjem i raditi,tako da neću imati baš vremena za pisanje postova.Također neću stići niti čitati vaše blogove,stoga nemojte zamjeriti.Čim smognem vremena i snage pisati ću i obići sve blog prijatelje i nadam se da će to biti često.

Pozdrav!


Post je objavljen 02.07.2006. u 19:51 sati.