Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marcoriddle

Marketing

Vuyus Espision

"Izdao si nas...no vratio si se...ima li nade Gospodaru?" rekao je glavni vilenjak gledajući u mene. Šutio sam dok je Nicolas potajno odvezao Lunu te su Morgana i Nicolas zaklanjali vilenjacima pogled na Lunu. Morali su svi totalno odvratiti pažnju s "zarobljenicima" i prestati gledati u njih da bi luna mogla otići po pomoć. Nicolas mi je dao znak da nešto poduzmem...ali i da Luna uspije pobjeći hoće li naći put kroz ovu šumu?
"Ahm...hm...narode moj!" započeo sam.Nicolas me pogledo u čudu.No, to je djelovalo. Svi su se vilenjjaci ovdje okupili da čuju moj govor, a Luna je brzo i tiho otrčala po pomoć. Na licu glavnoga vilenjaka pojavio se osmjeh. Ne, ja ovo ne mogu...ne mogu glumiti Voldemorta...
Sjeto sam se mnogih razgovora sa smrtonošama: ti si kao on...isti ste...vidjet ćeš, samo ti to još ne znaš...
Luna je otišla.Trebala nam je pomoć.Vilenjaci stvarno gube strpljenje samnom.A tko ne bi?
"Ja nisam vaš Gospodar!" rekao sam.Tada su se naljutili i počeli međusobno raspravljati i vikati. Nije prošlo dugo dok nismo ugledali nekakve zrake u zraku.Pomoć je stigla.Proesori su zastali. Dumbledore je doslovno sam stupio do nas. Prostrijelio me pogledom, a zatim spazio Nicolasa i Morganu.
"Pustite ih!" viknuo je uperenim štapićem u glavnoga vilenjaka.Bio je ljut, nikada ga nisam takvoga vidio.Profesori su sa sigurne udajenost promatrali što se događa.
"Mogu vas Vuyusom rastjerati.to znate..." rekao je. Vuyus je rijetka teška drevna čarolija protiv crne magije.
"Gospodar je obećao i to mora izvršiti" rekao je i pokazivao na mene."A ni niste dovoljno jaki, samo ste jedan, da nas time rastjerate"
"O ja mogu dosta toga" rekao je Dumbledore našto je uperio štapić u nebo.
"Zašto ostali ne dođu?" pitao sam Dumbledora pokazujući na profesore.Teško da će sam rastjerati toliko vilenjaka.
"Zato što ne znaju izvesti Vuyus, Riddle, zažmiri i bježi ova čarolija omamljuje svakoga crne magije"
"Mislite...da sam ih ja pozvao? Da sam im ja Gospodar? Ne..ja nemam veze s crnom magijom"
"Ali ona ima veze s tobom...čim si Riddle" rekao je i ponovno podigao štapić.
"Vuyus Espision!" viknuo je i velika zraka ljubičaste svjetlosti zasjala je iz njegova štapića. Vilenjaci su se počeli primati za oči i ljuljati našto su jednostavno morali pobjeći.No, velik dio vilenjaa nije odlazio.Zraka nije bila dovoljno velika za sve.Tada se nisam ni najmanje dobro osjećao.Velik dio mene želo se maknuti.Pobjeći.Znači istina je.Ja sam...povezan s crnom magijom.
Podigao sam štapiću nebo i zavikao"Vuyus Espision!" našto je nastala druga zraka svjetlosti.Dumbledore me začudeno pogledao.Nije mogao vjerovati.
Naučio sam tu čaroliju još kao klinac.No prvi puta sam je ispravno izveo.Začuo sam znakove čudenja profesora.Moja je zraka dakako bila znatno manja, no pomogla je.
"Znači niste na njihovoj strani?" pitamo me iznnadeno dumbledore.
"Nisam" , no nisam ni na vašoj,pomislio sam.Svaki dio tijela strahovito boljeo.Oči su me pekle i glava pucala.No nisam pobjegao.Zadnje sto sam čuo bilo je Dumbledorovo "uspjeli smo!"...

Post je objavljen 03.07.2006. u 12:00 sati.