Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Primena računara na poljoprivrednom gazdinstvu

Poljoprivredni list br. 42. (Srb.)


Klikom na dugme pratite dešavanja u svinjcu. Kamera snima, prebacite na kameru 2 koja pokriva ambar, noć je ali to nije prepreka. Vaša je kamera opremljena za noćno snimanje. Još jedan pogled na garažu, traktor i prikolicu sa pripremljnim proizvodima koje ujutro vozite na pijacu. Umorni ste, odlazite na spavanje. Kamere ostaju uključene. Lopov se pojavljuje kod ambara. Kamera registruje nepoznatog posetioca i pali mali alarm pored vašeg kreveta. U trenutku lopov biva iznenađen.
Zvuči Vam kao krimi priča iz budućnosti? E pa prešli ste se. To je samo jedna od mnogobrojnih primena računara na vašem poljoprivrednom gazdinstvu. Treba li pomenuti da ovo zadovoljstvo košta 40 evra.

Poštovani čitaoče, ovaj kutak je osmišljen da ti pomogne u savlađivanju prepreke zvane računar.
...

Ne bih ni o tome kako su prve mašine zauzimale celu košarkašku dvoranu, nisu imale monitor a po priznanju jednog mog poznanika sa PMF-a-na njima je mogao i da se podgreje burek. Tehnologija se razvila neverovatnom brzinom i u jednom procesoru današnjeg običnog računara nalazi se veliki broj onih iz košarkaške dvorane. Kako su postali tako mali? Zar je bitno. Kako su postali tako korisni? E to je već zanimljivije mada ni to nije tema našeg teksta. Šta oni mogu učiniti za tebe? E o tome se radi. Šta ti treba?
...

Koji računar izabrati

Prva konfiguracija bi bila mali office računar sa štampačem i eventualno skenerom.

Druga konfiguracija malo je naprednija u smislu multimedijalnih mogućnosti i zabave tako da podržava sve što i prva ali uz mogućnosti naprednijih mogućnosti kada je u pitanju grafička obrada materijala, pravljenje web strana, igranje video igara itd.

Treća konfiguracija je da komšiji crkne krava ili moćan kućni sistem za obradu skoro svega što vam padne na pamet.


Dodatna oprema

Periferni delovi a tu se računaju štampači, skeneri i sve te zezalice kupuju se odvojeno i uglavnom ne ovise od snage računara.



Postoji dosta zabluda vezanih za računare:


Prevazilaženje straha od računara je vrlo jednostavno. Treba da shvatite koja su vaša očekivanja pa onda u sve to unesete malo logike. Sve ostalo uglavnom radi samo. Bitno je da se ne plašite da probate. Ovde su neke zablude koje sam primetio kao najčešće.

Zabluda br 1

Prva i najveća je ta da bez poznavanja engleskog ne možete uraditi ništa.

Zabluda br 2

Ne diraj ništa pokvarićeš ga.

Zabluda br.3

Ma meni to u ove stare dane ne treba ili šta će mi.

Zabluda br 4

To čudo zrači

Zabluda br 5

Mnogo troši struju



Post je objavljen 01.07.2006. u 19:59 sati.