Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Moje reprezentacije: Louis Armstrong

Image Hosted by ImageShack.usJoš jedan koji nije svirao gitaru ni rock, ali mi je jedan od favorita jest Louis Armstrong. Ništa nepoznato, potražio sam ovo za one koji to nikad nisu pokušali slušati. Na glazbenom portalu www.muzika.hr o njemu između ostalog pišu:

Louis Armstrong je uvijek inzistirao na četvrtom srpnju kao datumu svog rođenja iako su mnogi tvrdili da je rođen 4. kolovoza 1901. godine u New Orleansu. No, veličinu njegove glazbe nitko ne može poreći. Bio je prije svega showman koji je imao izgrađenu osobnost. Bio je inovator jazza, jedinstven kao trubač, pjevač, solist, skladatelj, vođa sastava, zabavljač i jazz edukator. Njegov doprinos američkoj i svjetskoj kulturi nemjerljiv je. Zvuk njegove trube i njegov jedinstveni, izražajni vokal, te scat improvizacije bili su poznati i priznati u cijelom svijetu.

Svojim nastupom i ponašanjem rušio je sve, pa i rasističke barijere te postao prva crnačka suprezvijezda. Zbog planetarne popularnosti nazivali su ga američkim ambasadorom jazza. Kao "Ambassador Satch" sudjelovao je na brojnim turnejama koje su u vrijeme hladnog rata imale i političko obilježje. Armstrong je umro 6. srpnja 1971. u New Yorku.

Louis "Satchmo" Armstrong je primio osnovna jazz znanja u rodnom New Orleansu gdje je u četvrti Storyville proveo teško djetinjstvo stanujući uglavnom s bakom. Počeo je svirati i pjevati kao dijete marširajući ulicama rodnog New Orleansa, u vrijeme kada je nastajao glazbeni jezik kojeg će postati sinonimom - jazz. Kao sedmogodišnjak nastupao je s dječjim vokalnim kvartetom na ulicama New Orleansa. Značajan događaj u njegovoj karijeri bila je proslava jedne Nove godine kada je oduševljen ugođajem pucao u zrak iz očeva pištolja. Zbog toga je kao dvanaestogodišnjak smješten u odgojni zavod u čijem je orkestru ubrzo počeo svirati. Kao petnaestogodišnjak već je svirao u lokalnim sastavima. Kao vrlo mlad svirao je u poznatom sastavu Kida Oryja čiji je bubnjar tijekom sviranja u povorkama bio zadužen malog Louisa vezati vrpcom za sebe da se ne izgubi. A kada mu je Ory ponudio stalni angažman postavio je samo jedan uvjet - da nabavi duge hlače....


Cijeli tekst s www.muzika.hr

Pronađoh za vas stranicu s nekoliko glazbenih isječaka. Počinje s pjesmom "What A Wonderful World" koju ste vjerojatno svi čuli.

Također pronađoh i cijelu pjesmu "Blueberry Hill", kvaliteta je OK, 128 Kbps, file size 2,7 Mb.

I još nekoliko na istoj stranici, iako ih nisam provjerio (sorry, modem - SPORO!), osim pjesme "Somewhere Over The Rainbow" za koju sam ustanovio da je tek obrada od strane meni nepoznatog izvođača. Iako uhu skroz ugodna. yes

I na kraju - tekst jedne pjesme koja me je davnih dana zainteresirala od prvog stiha (tako da ovaj put ZNAM da se ne radi o marokanskom hašišu smijeh ) :

The Dummy Song

I'll take the legs from some old table
I'll take the arms from some old chair
I'll take the neck from some old bottle
And from a horse I'll take the hair

I'll take the hands and face from some old clock
And baby when I'm through
I'll get more loving from the dum-dum-dummy
Than I ever got from you

Get me some legs get me a chair
And a bottle, too

Give a horse give me some time
And baby when I'm through

I'll take the legs from some old table
I'll take the arms from some old chair
I'll take the neck from some old bottle
And from a horse I'll take the hair

I'll take the hands and face from some old clock
And baby when I'm through
I'll get more loving from the dum-dum-dummy
Than I ever got from you

I get more loving from the dum-dum-dummy
Than I ever got from you

Yeah Mama get more loving
From a dummy than I get from you

Dummy Song - sample


Eto, stavih još malo glazbe. Nisam se baš iskazao, omeli su me raznorazni problemčići privatnoga karaktera. rolleyes Sorry.

Post je objavljen 01.07.2006. u 02:10 sati.