Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/microbluesparkle

Marketing

Osloboditi se negativnih misli


Neprestano osluškujem misli što mi promiču umom i na oprezu sam prema onim negativnim, koje pronalaze načine kako da se kamufliraju. Kao da se pribojavaju svoje vlastite prirode i žele sakriti svoj negativitet od nas. Dolaze u vrlo respektabilnoj formi, kako bi vas vezale uza se i naprosto vam ne dopuštaju da ih otpustite nego ih još nastojite i zadržati. One bi vas tako preokupirale sve do potpunog isključenja drugih misli. Često poprimaju oblik sanjarenja. Treba ih prepoznati kao takve i napustiti.

Pokušajmo opet s primjerom. Mogli biste se zateći u sanjarenju kako vaši kolege sa strahopoštovanjem govore o vama : " Čovječe, " kaže prvi, " Nisam znao da je on tako dobar! "
Onaj drugi, bio bi vaš takmac čije bi lice poprimilo " kiseli" izraz. Ugodno vam je to sanjarenje i ono se ponavlja. Može proizvesti čak i nove snove o vašoj veličanstvenoj osobnosti. To je marljivo napuhavanje vašeg ega kojim u sebi oslobađate osjećaje netrpeljivosti i suparništva. Kada to prepoznate, vaše se sanjarenje rasprsne kao balon od sapunice.

Prvi je korak pri sučeljavanju s negativnim mislima i emocijama njihovo prepoznavanje i odgovarajuće označavanje. Ne nazivajte ih svojim mislima. One zaista nisu dio vaše istinske prirode. Recite sebi samima: " Ovo su misli ljubomore. "
Jednom rasvijetljenje, negativne su misli skolone odšuljati se iz vašeg uma kao posramljene.
Nestaju još brže kada su ismijane. Ismijavanje one ne mogu preživjeti. Često bih se luckasto smijuljio nadolazećim mislima, u nevjerici se lupajući dlanom po glavi. Takav postupak rastopio bi ih u trenu. Humor je predivan način rješavanja problema, a pogotovu onih " ozbiljnih".


Post je objavljen 30.06.2006. u 23:42 sati.