Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lukanada

Marketing

Aktualna tehnika- Watercolor

Jedna od najaktualnijih tehnika trenutno u Europi je Watercolor tehnika. To je tehnika kojom se dobiva privid vodenih boja.Dakle prelazi iz boje u boju omedjena sjenama, tako da se dobije trodimenzionalna slika.
Tehnika je vrlo jednostavna, ali je potrebno znati mjesati boje, kao i kombinirati boje.
Odlucujuci dojam ostavlja upravo kombinacija boja.
Evo kako se radi. Nakon sto smo izabrali boje koje zelimo kombinirati, to mogu biti dvije, tri, cetiri, i vise boja, polymernu glinu kondicioniramo.
Dakle, pripremimo da bude meka, bez zarobljenog zraka i podatna za rad. Ovo je u radu s PG osnovno i vazno.
Uzmemo npr dvije boje. Zelenu i lila. Na pastamasini razvaljamo najprije na 1, zatim na 2, zatim na 3i, zatim na 4. Obadvije boje odlozimo u stranu. Sada uzmemo bijelu i crnu. Ucinimo isto sto i sa prethodne dvije boje.Sada imamo jednu zelenu. jednu lila, 2 bijele i 2 crne razvaljane plahte.

Sada slazemo sendvice: crna, bijela,zelena i drugi sendvic: crna bijela lila.
Sada imamo dva sendvica. Propustimo svaki kroz pastamasinu na 3.
Sendvice istrgamo na komadice, koje slazemo na baznu glinu,( perla,plahta za oblaganje kutija, modelirane iteme i sl.) slagajuci tako da se preklapaju..
Ugladimo kao sto sam opisivala kod caninga. Svi spojevi moraju biti glatki.
Tip: Kako bi vam povrsina bila sto gladja, stavite na kraju rukavice, da ne ostanu otisci prstiju na povrsini.
Ako je PG jako mekana, sto je sada u ljetu cesce slucaj, stavite malo beby pudera na rukavice i tako zagladite povrsinu.

Ovo je primjer s dvije boje. Kao sto sam rekla, moze se raditi i sa vise boja, ali osnov sendvica, crna i bijela, ostaju iste, samo se mjenja gornji sloj u boju koju zelite kombinirati.

Evo mog primjera:





Ovo su primjeri sa dvije boje. Kao sto mozete primjetiti, izgleda kao da ima vice niansi boja, koje se preljevaju i blendaju te cine trodimenzionalnu sliku.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 30.06.2006. u 22:11 sati.