Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Agroturistički tehničar

U ponedjeljak u 8 sati počinju prijave za upis na ukupno 1315 mjesta u sedam srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji.
U Srednjoj školi u Pitomači odobren je upis razreda od 30 učenika za zvanje agroturistički tehničar u trajanju od četiri godine. Riječ je o novom zanimanju koje objedinjuje poljoprivredu, ugostiteljstvo i turizam. Mladi će se prilikom edukacije upoznati s kontinentalnim turizmom, ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom, gastronomijom našeg kraja, a nastava će obuhvatiti i upoznavanje s tradicionalnim aktivnostima našeg područja poput lova, ribolova i pčelarstva - kaže ravnatelj Rikard Bakan.
više:Marija Mikolić,Večernji list


NOVO ZANIMANJE-Agroturistički tehničar
Agroturistički tehničar je zanimanje budućnosti koje objedinjuje agronomiju,ugostiteljstvo i turizam.Cilj je pripremiti obiteljska gospodarstva za ulazak u EU, vodeći računa o očuvanju prirodne cjelovitosti poštujući ekološka načela održivog razvitka.To zanimanje preporuča se kreativnim učenicima koji će uspješno odgovoriti izazovu u području agrobiznisa i ruralnog razvitka a odgovarat će onima koji se žele baviti uzgojem voćaka, vinove loze, povrća, žitarica, uzgojem domaćih životinja te proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja. Učenici proširuju znanja iz postojećih stručnih predmeta ili zadovoljavaju neke specifične potrebe odabirom fakultativnih predmeta: pčelarstvo, ribogojstvo, ljekovito bilje, ratarstvo, lovstvo, vinarstvo, gljivarstvo, etnologija, izrada autohtonog suvenira...Tijekom školovanja posjećuju se izložbe i sajmovi u zemlji i inozemstvu. Školovanje u ovom programu traje četiri godine, a završava polaganjem završnog ispita, nakon čega stječeš zvanje agroturističkog tehničara.

Post je objavljen 30.06.2006. u 19:20 sati.