Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Danko Ljuština, glumac


Ljuština, Danko
OSNOVNI PODACI
ime: Danko
prezime: Ljuština
spol: muško
datum rođenja: 24.02.1952 u Karlovcu
zanimanje: Glumac
trenutno prebivalište:Zagreb
XVIII. DANI SATIRE, 1994.
SATIRIČKO KAZALIŠTE 'KEREMPUH', Zagreb
Danko Ljuština: HAMLET & TARZAN

2003 Na Pula film festivalu Konjanik je nagrađen Zlatnim arenama za najbolju mušku sporednu ulogu (Danko Ljuština)



Vecernji list14.05.2006 21:30

Danko Ljuština, pročelnik Gradskog ureda za kulturu
Danko Ljuština: Rezultati Upravnog nadzora u granicama normale


Unatoč nastojanjima, do ravnatelja KDZ-a Saše Britvića nismo mogli doći, dok Duško Ljuština, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, izvješće nije htio komentirati jer "ne zna za njega".
Na pitanje kako je to moguće, odgovorio je: Možda je stiglo u Ured, no nisam ga još pregledao. Danas ću ga potražiti i ispitati nalaze kazao je. Dodao je da nema saznanja o nepravilnostima u radu KDZ-a te da je Grad l

ani proveo Upravni nadzor nad Direkcijom za 2004. godinu, no da je poslovanje "bilo u okviru normale".




DANKO LJUŠTINA
Rođen je 1952. godine. Prvak je Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ostvario je niz značajnih uloga na kazališnim pozornicama, medu kojima su najznačajnije: Bokčilo, Negromant i Ugo Tudešak u Dundu Maroju Marina Držića, Odisej u Odiseju i sinu Vene Taufera, Kajgana u Gogoljevoj Ženidbi, Toma u Nihilistu iz Vele Mlake Ive Brešana, Falstaff u Veselim ženama windsorskim i Oberon u Snu Ivanjske noći Williama Shakespearea, Komar u Cankarevim Slugama, Jerotije u Sumnjivom licu Branislava Nušića, Puljo u Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja Ive Brešana, Domobran u Krležijadi Borislava Vujčića i Glumačke družine Histrion, Georgis u Krležinom Banketu u blitvi, Poggio u Šteta što je kurva Johna Forda, Mama i Žena u Farsa, farsa Georgija Para, Zganarel u Don Juan ili Kameni uzvanik Tirsa de Moline. Osim u matičnom kazalištu, okušao se i u mnogim filmskim ulogama i na brojnim festivalskim pozornicama: Splitsko ljeto, Dubrovačke ljetne igre, Histrionsko ljeto, Glumci u Zagvozdu, MESS, Sterijine igre. Dobitnik je brojnih glumačkih nagrada: Marul, Orlando, Zlatni lovor vijenac, Mila Dimitrijević, Zlatni smijeh i Zlatna arena.



Vecernji list 27.02.2006 20:21

Utorak, serija, Nova TV, 20.00
Naša mala klinika

Poseban gost u ovoj epizodi je glumac Danko Ljuština.
Jutro je kao i svako drugo, no u malu kliniku dolazi klaun. Šemso (Enis Bešlagić), ne prepoznaje da je to zapravo Grgeč (Goran Navojec). Razočaran Grgeč ne može vjerovati kako nitko u klinici ne mari za, kako on kaže, najznačajniji hrvatski blagdan - maškare. Nitko ne želi s njim tulumariti, no sve se to promijeni nakon što u kliniku dođe službenik iz Ministarstva za donaciju, Brigate Bračun (Danko Ljuština). On je došao u inspekciju te ukoliku prođu njegovu kontrolu klinika će dobiti donaciju.
Bračun je oduševljen s pozitivnim angažmanom klauna Grgeča, no kako i ne bi kad je Bračun zapravo luđak koji je upravo pobjegao iz ludnice. On nastoji i ostale maškirati i tako ostvariti "moralnu higijenu" u klinici. Svi se zatim oraspolože i nastaje prava ludnica na hodnicima klinike.
Zatim stiže Grospićka (Dubravka Ostojić) s pravom službenicom iz Ministarstva koja je odgovorna za donacije. One zatiču kako lovac Guzina (Ivica Vidović) pomaže navući čarape kolegi Slavičeku (Ranko Zidarić).







Post je objavljen 30.06.2006. u 15:20 sati.