Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3xy

Marketing

Ipak prijateljica?

Progutala sam slinu i sjela kraj Helle. Pogledala sam razred; bilo je toliko ljudi koje još nisam upoznala! Ispred nas je sjedila jedna cura s dreadlocksima. Zapravo nisam sigurna je li to cura, ali ima odjeću k'o cura pa.... Lijevo od Helline i moje klupe sjede dva dečka. Jedan ima kratku kosu, ježića (standard), a drugi također dreadlockse. Malo sam pogledavala curu ispred i lika lijevo. Hella je očito shvatila moje zbunjeno ponašanje pa je progovorila šaptom:-Ovi s dreadlocksima su ti brat i sestra blizanci. Ova ispred ti je Chleo, a njen brat ti je Christian. Kraj Christiana, ovaj s ježićem, ti je Felidaein stariji brat Tobey. A iza njih ti sjedi Ruskinja Nadja. Nje se pazi, nisu joj sve daske na broju.-pričala je kao da joj je svejedno. -Čekaj, Felidae je mlađa od tebe?-upitala sam je znatiželjno.
-Da, imaš problema s tim?-upitala me ozbiljno i onda se začudo nasmiješila. *Ne kužim te Britance. Uopće ih ne kužim!*pomislila sam ljutito.
-Mm, da, ni ja.!-Hellin cerek je pokazao njene zube iskrivljene prema unutra. Opet sam ju pogledala (možete 3 puta pogađati) zbunjeno, ali je Hella samo odmahnula rukom. U tom trenutku je upala profa iz zemljopisa:-Tmuran dan razrede! Mogli bi ga malo osvježiti ispitivanjem!
Cijeli je razred progunđao u znak negodovanja. -Počinjemo od abecede!-zacvičila je profa Burton. -Slušaj Tena, ja sam prva po abecedi..-preplašeno je prošištala Hella.-Kad kaže neko pitanje potraži to u knjizi i čitaj u sebi. Važno je! I ne misli na neke druge stvari samo čitaj to!" Kimnula sam glavom. -Aaron Helena!-zaderala se profa. Hella je stala pred ploču nervozno pucajući prstima. -Prestani Helena, to je odvratno!-ponovno je zakvičila profa praveći grimasu. -Reci mi nešto o položaju Velike Britanije!
Okrenula sam prvu stranicu i počela mahnito čitati. **Polakše...*** Hella mi je govorila kako da čitam! Fascinantno! Dakle, VB smještena je između.... Hella je ponavljala sve što sam čitala s tim da mi je kroz pamet par puta prošla čokolada, a kako je Hella ponavljala brzo, skoro joj je izletjelo:-Ima preko... čok.... Umm, mislim, ima preko 250000 stanovnika...-Hella se zacrvenila, ali je nastavila kako sam čitala. -Pa dobro Helena, evo ti 5 iz znanja i 2 iz karte. Kartu jako loše znaš, nije mi to jasno! Sjedi na mjesto.
Hellina misao mi je opet došla **Zato jer nitko ne može čitati kartu, haha***. Hella je sjela do mene i namignula mi. Na papiriću je napisala: Jako dobro, samo moraš malo vježbati. ČOKOLADA??
-Alorović Tena. Dobro Tena, tebe još danas nećemo pitati. Brill Juliet." Pred ploču je došla jedna smeđokosa djevoka, prilično nervozna. Dok je odgovarala, dopisivala sam se s Hellom na papiriću. Ispričala sam joj se zbog čokse, rekla je da nema veze. Zatim je predložila da se nađemo na njihovoj poznatoj livadi s Felidae, Norom, Tobeyem, jednim Joshuom i Spatt. Ok, može u 4? Doći su s psom.
Ne! Nemoj psa tamo voditi! Poslije ću ti objasniti....-nažvrljala je na papiriću. Upitno sam naborala čelo, ali sam odlučila čekati 4 da mi sve objasni...

Post je objavljen 30.06.2006. u 15:04 sati.