Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Sutra nas očekuje najteža noć tropskih vrućina

Tropske vrućine u kojima temperatura u gradu ni tijekom noći ne pada ispod 35 stupnjeva, predstavlja rekord koji u posljednjih 50. godina nije zabilježen u Mostaru. Zdravstveni radnici preporučuju da se izbjegava kretanje u periodu od 11 do 18 sati tijekom dana, jer i potpuno zdrave osobe ovakve visoke temperature doživljavaju kao stanje šoka. Od predstavnika županijskih i gradskih službi Civilne zaštite, doznajemo da se stanje elementarne nepogode proglašava po procjeni gradonačelnika, a na prijedlog Civilne zaštite.

Iz Javnog poduzeća ''Vodovod'' građanima svakodnevno upućuju apele, posebice onima u prigradskim naseljima, da se smanji potrošnja vode jer se opskrba može pogoršati, a primjetno je da građani u zgradama iznad četvrtog kata veći dio dana gotovo nemaju vode zbog velike potrošnje i slabog pritiska.

Meteorolog Željko Majstorović ističe da se s obzirom na rekord u dnevnoj temperaturi u gradu Mostaru koja je proteklih dana prelazila 40 stupnjeva Celzija može proglasiti stanje elementarne nepogode.

Stožer Civilne zaštite Mostara, koji je zasjedao u srijedu, uputio je poziv građanima u skladu s preporukama zdravstvenih radnika, da se što manje kreću i sve obaveze svedu na minimum tokom dana.

Ovakvo vrijeme i nesvakidašnje vrućine u mjesecu lipnju zadržat će se još jedan dan kada nastupa blago zahlađenje i kiša.

''Preporučujem Mostarcima da pridržavaju svih uputa koje su dobili od nadležnih zdravstvenih službi, jer će sutrašnja osma po redu noć tropske vrućine biti i najteža s obzirom da se vrijeme mijenja i da nam nastupaju dani zahlađenja, što će u Mostaru donijeti porast temperature i veliku vlagu tijekom noći'' istaknuo je Majstorović najavivši da će prvi dani mjeseca srpnja biti u granicama normale i sa osjetnim padom temperature.

(Bljesak.info)


Post je objavljen 29.06.2006. u 22:13 sati.