Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrmicka

Marketing

SHAKIRA NAM DOLAZI U VELIKU GORICU!!!!!!

Shakira u Velikoj Gorici

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Na velikogoričkom stadionu Radnik 15. srpnja nastupit će Shakira. Jedna od najintrigantnijih i najpoznatijih pjevačica latinopopa danas. Rođena je 02.02.1977. godine u malom obalnom gradu Barranquilla u Kolumbiji. U kratkom roku napravila je veliki uspjeh u svijetu muzike, i to zahvaljujući svom ogromnom talentu.
Njeno ime na arapskom znači žena puna ljepote i dobročinstva. Njen muzički talent došao je do izražaja još dok je bila djevojčica. Svoj prvi album izdala je sa samo 13 godina, a na njemu su se nalazile pjesme koje je pisala od osme do trinaeste godine. Već je tada dobila puno lokalnih i nacionalnih muzičkih nagrada. Sa 13 godina izabrana je kao predstavnica Kolumbije na OTI festivalu u Španjolskoj, ali s obzirom na to da je imala manje od 16 godina, što je bio minimalni uvjet za učešće na festivalu, nije otišla.

Već sa 15 godina, izdala je i svoj drugi album poslije kojeg se povlači sa muzičke scene. Njen povratak bio je nesumnjivo ulazak na velika vrata: hit "Pies Descalzos" (Whatever Wherever) prodan je u četiri milijuna primjeraka širom svijeta. Njen sljedeći logični korak bio je prodor na svjetsko tržište engleskom varijantom pjesme, što joj je u potpunosti išlo od ruke. Svoju muziku zasniva na pop tonovima, kombiniranim sa kolumbijskom nacionalnom muzikom i dozom individualnosti, što se pokazalo kao idealna kombinacija.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge


Post je objavljen 29.06.2006. u 22:12 sati.