Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: ANNAPOLIS [Annapolis]



REDATELJ: Justin Lin
GLUME: James Franco, Tyrese Gibson, Chi McBride, Jordana Brewster
ŽANR: drama
GODINA: 2006.
STATUS (Hrvatska): uskoro na DVD-u (?)
TRAJANJE: approx. 105 min.
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 3,3/10


50,000 Apply. 1,200 Are Accepted. Only The Best Survive.

Annapolis govori priču o Jakeu Huardu (James Franco), mladiću koji je primljen u akademiju 'Annapolis' gdje se suočava sa problemima teške vojne obuke kako bi postao vojnik...

Film 'Annapolis' zamišljao sam potpuno drukčije kada sam početkom godine gledao najavu. Mislio sam da će tu biti puno više scena naporne obuke, te mnogo, mnogo više akcije koje praktički i nema. Tek kada sam počeo gledati, shvatio sam da gledam ništa drugo nego dramu.



Priča o mladiću koji živi sa ocem i radi na brodogradilištu vrlo je dobro osmišljena i imala je mnogo potencijala, no realizacija te ideje redatelju i nije pošla za rukom. I iako u filmu glume dva poznata glumca, Chi McBride i Tyrese Gibson, osim mlade zvijezde Jamesa Franca, oni, nažalost film, nisu mogli spasiti od propasti. Dokaz imate na IMDb-u, gdje možete vidjeti da je film dobio slabašnu ocjenu 3,3 od mogućih 10.

'Annapolis' je, unatoč nekvalitetnoh realizaciji, vrlo realističan film koji pokazuje okrutne odnose između novopridošlica i njihovih nadležnih. Njihova nemilosrdnost i okrutnost dovodi početnike do očaja, što ih navodi na drastične i nepromišjene odluke. Koje su to odluke, ne bih htio napisati, da gledateljima ne pokvarim dojam.

Spominjao sam glumu. Jedina svijetla točka u gledanju na kvalitete glumaca i njihovih gluma jest Tyrese Gibson, koji dosada nije imao prilike pokazati što zna. No, njegova će zvijezda zapravo zasjati tek kada se pojavi u ekranizaciji crtanog filma 'Transformers' koji će svoju premijeru doživjeti nagodinu. Chi McBride također je kvalitetan i zahvalan glumac, koji mi je srcu prirastao tek u seriji 'Boston public', a i dalje ćemo gledati u serijama, jer najesen će glumiti u seriji 'The Nine'. James Franco i nije se toliko iskazao u filmu, iako je glavni lik, no mislim da još treba razvijati svoje glumačke sposobnosti. Nadamo se da će mu u tome pomoći i treći nastavak 'Spider-mana' u kojem igra jednog od glavnih negativaca.

Nema se što puno reći o ovom filmu. To je samo osrednja i slabašna drama koju ne vrijedi pogledati ako niste fanovi ovakve vrste filmova. Na svu sreću, film je zaobišao naša kina, jer mislim da bi 50% ljudi u kino-dvorani ili zaspalo ili je napustilo nakon pola sata. Šteta za film s tolikim potencijalom.

OCJENA: 4,7/10

Post je objavljen 13.07.2006. u 00:22 sati.