Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hedviga

Marketing

NASTAVA

Sljedeće jutro probudila sam se dosta rano. Jutro je bilo sunčano a nebo bez oblačka. Dosta vremena smo potrošile na to da probudimo Holly koja je izgleda bila velika spavalica. Obukle smo svoje zelene školske pelerine i s torbama krenule na doručak. Na putu u dvoranu prvi put sam pošteno pogledala svoj raspored.
-Prvi sat imamo preobrazbu! Sestra mi je rekla da je to super predmet!-rekla je Marisa.
-Neznam baš, meni se to čini teškim.-procvilila je Prissy.Ja sam samo slegnula ramenima i ušla u dvoranu.Bez riječi smo se smijestile za stol i počele doručkovati. Tada mi je prišla neka djevojka sa suprotnog stola i oduzela mi torbu.
-Ej!!-povikala sam, ali mi se ona samo nacerila i istresla mi stvari iz torbe. Uzela je moje pero za pisanje i počupala svo perje sa njega.-Što to radiš!? Daj prestani!-povikala sam ali ona mi se ponovo necerila:
-Dobro došla u Aeton!-i okrenula se i otišla. Suze su mi došle na oči, pa što sam joj je samo napravila?!
-Ova je luda!-reće Anna tiho.-Otiđi odmah do ravnatelja!
-Ne. To će je samo još više razljutiti. Tu joj se samo ja mogu suprostaviti.-to je bio moj odgovor. I zaista sam vjerovala da je to istina.
-Hajdemo rađe odavde.-pozvala nas je Holly.-Hajde idemo.
Ustale smo i krenule prema učionici za Preobrazbu. Bila je to normalna učionica kao i vjerojatno sve ostale u školi. Prissy, Holly i ja smo sijele zajedno u klupu a Anna i Marisa su sijele u klupu pored.
-Dobar dan! Dobro došli na preobrazbu. Želim odmah svima reći da ovo neće biti težak predmet za one voljne slušati i raditi.-prvo smo se okretali da vidimo od kuda dolazi taj glas. Kada smo shvatili začuo se žamor.
-Zakon!
-Vauuu!Kako dobro!
-Kada ćemo mi to naučiti?
Naša profesorica se preobrazila iz leptira u mladu ženu plave kose i pravokutnih naočala.Ona je bila animagus.
-To još ne spada u vaše poznavanje magije. Za to znanje trebati ćete sedam godina pažljivo slušati
i učiti.A zato sam ovdije ja da vas u tome vodim.-lijepo se svima nasmiješila.
-Pošto je danas naš prvi dan učiti ćrmo teoriju a od slijedećeg puta krećemo sa praksom.I za one koji neznaju ja sam profesorica Nancy Proud.
Krenula je prema ploči i napisala:
TEORIJA PREOBRAZBE
-Nadam se da svi imate udžbenike Haroldine Hopkin, Preobrazba za čas.
Mi smo potvrdili da imamo.
- I još nešto dok još nismo počeli, škole vještičarenja i čarobnjaštva su se složile da bi bilo dobro uspostaviti prijateljstvo među njihovim učenicima i tako smo dobili par učenika koji bi se htijeli
dopisivati. Iz Hogwartsa u V.Britaniji i Rosewhitea u SAD-u. Dali je tko zainteresiran?
Ja sam podigla ruku a uz mene još i Anna i Prissy.
-U redu cure evo vam imena i adrese.-predala nam je par papira sa imenima. Ja sam dobila Jennifer
Pleasent iz Hogwartsa i Amandu Harrison iz Rosewhitea.
-A sada na predavanje!-uzviknula je Proudica i počela nam objašnjavati preobrazbu kao predmet i kao magiju. Bilo je to zanimljivo predavanje iako sam ja cijelo vrijeme pisala pismo Jennifer iz Hogwartsa.


Post je objavljen 29.06.2006. u 09:56 sati.