Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Into the west...

Image and video hosting by TinyPicYou fill up my senses
like a sleepy blue ocean
Često se pitam koliko naše ime govori o nama samima. Nomen est omen. Naime, moje ime je povezano s morem.

Ja sam od onih koji se ne mogu nagledati morskog beskraja, uvijek s jednakim oduševljenjem. I piitala sam se što li je tek onda s beskrajem oceana.
Prošle godine, vozeći se vlakom uz estuarij rijeke Tejo, stigla sam do obala Atlantika. I važno pitanje koje sam postavljala Portugalcima bilo je kako stići do rta Cabo da Roca. Uspjeli smo pronaći prijevoz i za par dana stajali na najzapadnijoj kopnenoj točci našeg kontinenta. Dan koji ću uvijek pamtiti. Vjetar je puhao u lice, stali smo do ruba hridi a ispred se prostirala plava boja, bilo je nemoguće odrediti gdje na horiznotu prestaje nebo a počinje more i obratno.
Image and video hosting by TinyPic "Dokaz da Bog postoji!" - komentirale smo prijateljica i ja. U toj ljepoti smo pronašle tragove Njegovog veličanstvenog stvaranja.
Drugi put sam hodala obalom Atlantika prošle jeseni kada smo bili u Irskoj. I opet jednako oduševljenje. Vjetar što donosi kišu, klifovi, ocean i s druge strane Amerika.
"Na sljedeće putovanje bi mogli na drugu stranu" To nije bio prijedlog za ozbiljno pa smo se smijale.

Dok pišem ovaj post, na radnom stolu je avionska karta do New Yorka s mojim imenom. Još uvijek sam u laganoj nevjerici jer sve se dogodilo jako brzo otkako sam se prije nekoliko mjeseci prijavila za studij u SAD-u. Uz obavijest o položenom prijemnom ispitu, stigla je i stipendija. I dok na papir stavljam popis stvari koje ću ponijeti, razmišljam kako su istinite riječi da Bog sve okreće na dobro onima koji Ga ljube. A na studij sam se prijavila kada mi je bilo teško zbog nanizanih obeshrabrenja koja me nisu štedjela. Poput krhotina koje ostanu nakon ugašenih snova, kada ih stavimo u Njegove ruke, Bog i od krhotina napravi nešto još bolje nego što je prije bilo.

Stihovi pjesama nisu tu slučajno. Često ih slušam i s njima počinjem i završavam ovaj post.
Image and video hosting by TinyPic
Lay down your sweet and weary head
Night is falling, you have come to journey's end.
Sleep now, and dream of the ones who came before.

Why do you weep?
What are these tears upon your face?
Soon you will see all of your fears will pass away,
safe in my arms you're only sleeping.

What can you see on the horizon?

Želim vam radosno ljeto s mnogo dragih susreta, odmora i Njegovih blagoslova. :)


Post je objavljen 29.06.2006. u 01:12 sati.