Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megalesia

Marketing

17. Plan za napad ili Kako vratiti članove obitelji bez potpunog pokolja

Andromeda je bila ta koja se dosjetila koga bi sve mogli zvati za pomoć.
Nije me začudilo što su od reda većinom bile cure... Vilenjakinje iz plemenitih obitelji čiji su se preci već prije borili s Blackingom.
Sazvale smo vijeće. Mene su kao moguću „Izabranu“ stavili na čelo.
Pridružile su nam se Aleera koja je prva pristupila jer se zaklela na osvetu zbog svojih roditelja, Athena čija je obitelj dobila počast za ratovanje protiv Blackinga, Vivian se ponudila da će nam pomoći oko prijevoza (iliti prijenosa pošto ona ima pristupe konjušnici), Keera koja je vrlo vješta s lukom i strijelom i bit će vrlo korisna, Asja koja je dobra u mačevanju a i obožava ratovati stoga je bila presretna kad ju je Andromeda pozvala, Anarya i njen brat Eldali, Dana koja se ponudila da pravi napitke ozdravljenja i kremice iscjeljenja ako kome zatreba, Miramele, botanka iz Apotice koja je abdicirala da može pomagati i koja je smatrana mrtva od svoje obitelji i opčenito cijele Megalesije i Apotice, Anira koja je dugo živjela na Zemlji ali ima snažne moći i na poslijetku Illyana koja je čarobnica i njezine moći su dosta jake.
Našem malom ratnom pohodu pridružila se još i Vanessa sa svojim dečkom Willimom, Nadiya i njezin dečko Zacky i Lorien.
S tako udruženim snagama i nekolicinom Keerinih prijatelja kentaura i vilenjaka iz Vilinskog sela krenuli smo na put u šume Ferrije u Blackingovu tvrđavu.
Vivian nam je pribavila konja i jednoroga što je više mogla. Neki koji su već imali vlastite konje i jednoroge dobrovoljno su ponudili još snaga.
Pripremili smo se za dug put, s puno hrane, pića i oružja odlučni da spasimo mog brata i moju sestriču.

U međuvremenu su se na dvoru radili slični sastanci kojima se planiralo isti pohod samo s kvalificiranim ratnicima.

* * *

Nekoliko kilometara jahanja čekla nas je mala zasjeda. Nije to bila prava zasjeda već su nas sakriveni čekali Menya i Metatron.
Nakon što sam se s Metatronom silno izgrlila (jer smo se napokon vidjeli bez padanja u nesvijest i bježanja) i potajno izljubila s Menyom (premda su nas svi vidjeli) krenuli smo dalje bogatiji za dva hrabra mlada ratnika.
Jahali smo satima nakon čega smo malo zastali da se odmorimo jer su konji već bili umorni.
Zastali smo kraj nekog izvora.
Odjednom je par vila iz družine zastalo i stalo osluškivati.
Sve se zbilo u roku od par sekundi. Vidjeli smo lukove i strijele i mi smo bili razoružani.
Bili smo opkoljeni....


Post je objavljen 28.06.2006. u 22:48 sati.