Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogan

Marketing

Znanost...

Djela su bogova ispunjena providnošću.I djela slijepe sudbine,međutim,pokazuje djelovanje Zakona prirode ili djelovanje zakonitosti,proisteklih iz povezanosti i spleta učinjenih stvari,što su providnosti.Sve odatle proistječe,ali uz to se vezuje i nužnost i korisnost kao svrsishodnost cijelog svemira kojeg si jedan dijelić.

While we may believe
our world - our reality
to be that is - is but one
manifestation of the essence


Još se nije pronašao čovjek koji bi bio nesretan zbog onog što se događa u duši drugog.Oni,pak,koji razborom ne slijede što se zbiva u njihovoj vlastitoj duši,moraju biti nesretni.

Why did I come to this world
of sorrow why is this true
Where is my dagger of sacrifice


Valja uvijek pamtiti što je priroda svijeta i što je moja vlastita priroda,i odnos u kojem je ova prema njoj,i kakvim je ova dijelom koje cijeline,i to da nitko nema snage spriječiti te da u svakom trenutku ne činiš i ne govoriš što je u skladu s prirodom od koje si postao.

Mother north - your fields are bleeding

Kako sve brzo prolazi;u svijetu sama tijela i sjećanje na njih u vječnosti.Takve su sve stvari koje pripadaju osjetilima,a prije svega ono što privlači ugodnošču ili nas plaši strahom od boli,ili ono što je zbog svoje prividne veličine svima na usnama.Kako je sve to maleno i nevažno i jadno i neznatno i smrtno-naša sposobnost mišljenja sve to mora jasno pojmiti .I uistinu,tko su i što su ti koji govore i iznose mišljenje o slavi?Što je to smrt? Kad se sama razmotri podrobnije i raščlani razumom,odjeljujući samu smrt od naše predodžbe o njoj. Sama smrt ne samo da je djelo prirode več je i djelo korisno za prirodu.

I am a mortal, but am I human?
How beautiful life is now when my time has come
A human destiny, but nothing human inside
What will be left of me when I'm dead?
There was nothing when I lived




Post je objavljen 28.06.2006. u 10:40 sati.