Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

O NOGOMETU

O NOGOMETU - NAJVAZNIJOJ SPOREDNOJ STVARI NA SVIJETU
-----------------------------------------------------





Za nas je proslo Svjetsko nogometno prvenstvo, nista
od euforicnog navijanja i navijackog prepucavanja nije
ostalo. Sad je prilika da se stisaju navijacke strasti
i definitivno kanaliziraju navijacki klanovi BBB, Torcide, Armade i ostalih ka onom dobrom i pozitivnom. Da se to moze, to su nam navijaci i pokazali svojim
primjernim vladanjem.

Reakcije medija, navijaca, i ostalih su razlicite, to
cu i ja, koristim priliku kazati svoje misljenje.

"Nesvjesno" se povukli, najveci je "biser" kojeg sam cuo od selektora reprenzetacije. To je najobicnija prijevara.

U svakoj utakmici nogometna ekipa atakira na protivnicki gol cijelo vrijeme, svih 90 min. igre, kod nas to nije slucaj.

Nesmije se pasti pod utjecaj tudje momcadi i po njihovom diktatu prihvatiti njihov stil igre. Nevjerojatno je da je Australska momcad 63 posto drzala loptu u svom posjedu u prvom poluvremenu

Kondiciono nepripremljeni nogometasi, bez snage i brzine. Ekipa je neuigrana, nitko s nikim, svatko cini i vodi igru po svome, cini se da se igra, a igre nema. To moze vidjeti i uociti onaj tko se razumije u nogomet, diletanti koji nemaju pojma, njima je sasvim dobro i o.k. glavno je da kockice trce.

Nema se sto prigovarati ili razgovarati sa sucem, na prigovor igraca, selektor je duzan izbaciti ga van iz igre i zamijeni drugim igracem. Odraz blebetanja ili pametovanja prenio se i na nogometni teren. Takodjer isti igrac dva puta u sesnajstercu podmece ruku i prijeci prolaz lopti, s takvim nesto nije u redu.

Selektora nitko ne slusa, u ekipi vlada odnos nezamijeranja. Selektor ne vlada ekipom, nije autoritet, uz to ni sam nezna sto bi trebalo ciniti na terenu u tijeku igre. On gubi kontrolu, suradnici bez utjecaja na njegove odluke. Na treninzima prisutne
svadje, takve bi trebalo potjerati iz momcadi, jer njima nije mjesto u reprenzetaciji.

Hrvatski nogomet je identican nogometu kako se igralo u Yugi unatrag dvadesetak i vise godina, nista se nije izmjenilo.

Mi nemamo nasu igru, nas nacin igre, nas stil igre. Mi nemamo nogometne bravuroze, barem 3 igraca trebalo bi ih biti. Tehnika i snaga u nogometnoj ekipi nam nedostaje. Psihicka pripremljenost igraca nedostatna, na to nam ukazuje i oscilacija u igri u sve tri utakmice prednatjecanja.

Nasa nogometna liga je preslaba, nemamo jakih klubova. Zastupljenost i kotiranje nasih klubova medju evropskim nogometnim klubovima pri samom je dnu, to nam sve govori.

Nemamo sto ocekivati od takve ekipe. U samom zacetku i pred svjetsko prvenstvo, kotiranje hrvatske nogometne reprenzetacije bilo je nisko. Tad su prognoze bile da ulaska u drugi krug nece biti, a s ovakvom igrom pogotovu, sto se i obistinilo.

MOJA PREPORUKA: Igrati totalni nogomet, na svakom mjestu u timu igrac mora zadovoljiti. Uz snagu i kondiciona pripremljenost, igrac treba ispuniti kriterij da izdrzi i dvije utakmice u nogama. Tako ciniti sa svim klubovima u hrvatskom nogometnom prvenstvu.

SVAKAKO, DO USPJEHA SE NEMOZE DOCI PREKO NOCI SA OVAKVIM NOGOMETASIMA I PRVENSTVOM. STRATEGIJU HR. NOGOMETA POTREBNO JE SACINITI, A REZULTATI MOGLI BI SE OCEKIVATI TEK ZA DESETAK GODINA.
--------------------------------

KRUHA I IGARA - za raju, i Bog te veseli. Briga o socijali kroz nogomet prebacena na narod i tako se prolungiraju problemi drzave, opet iznova na neko
vrijeme. Dok narod ne shvati prijevaru i kockice
ne prijedju na kruh i prazan tanjir za stolom...


U Rijeci, 26.06.2006. Borivoj Bukva





Post je objavljen 28.06.2006. u 07:01 sati.