Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnostvoideja

Marketing

Feng Shui u spavaćoj sobi

Kad sam već počela o feng shuiju, evo nekoliko savjeta o uređenju spavaće sobe:

Idealno bi bilo da je što dalje od ulaznih vratiju, te da izborom boja i rasporedom namještaja odražava sigurnost i toplinu. Namještaj treba biti svjetao i «lak», nikako kabast i tamnih boja.
Najbolji oblik za spavaću sobu je kvadratan. Nije dobro da je smještena iznad podruma, garaže (posljedica: nesanica), bazena, kupaonice (posljedice: trbušni problemi, nemirno spavanje), kuhinje (posljedice: problemi s probavom, napadi gladi - kaj da velim, moja sadašnja je upravo iznad kuhinjenjami), ulaza. Najbolje je da bude na zapadu ili istoku.

Boje koje se preporučaju:
- nježno plava simbolizira odmor i opuštanje,
- nježno roza sreća u zajedništvu, ljubavi i uspješnom braku,
- žuta stimulira partnere na uzajamnu komuniikaciju i razmjenu svojih misli i osjećaja.

Ogledala u spavaćoj sobi i blizu kreveta nisu poželjna. Frigaj ga, ja sam kupila idealno za svojucool
Ne preporuča se u nju staviti radni stol, tv, kompjuter, telefon ili radio, fontane, akvarij.
Cvijeće je poželjno, idealno je ono rezano, u vazi.

Krevet nikako ga ne postaviti tako da se leži nogama prema vratima, ni tik uz prozor ili preko puta prozora, ispod polica ili visećih elemenata, a ne smije biti prvo na što će se naići kada se uđe u spavaću sobu. Poželjno je da tijkom dana bude namješten, ne smije se nalaziti iza vrata ili biti stisnut između 2 regala, nisu poželjni kreveti na kat, a poželjno da bude od punog drveta a ne plastike ili metala, ne da zaguši cijelu sobu(veliki krevet u maloj sobi), ne neposredno ispod lustera, ne viši od 60-tak cm, preko puta njega ne bi smio biti štednjak, hladnjak, sudoper, ostava, bojler, slavina ili tv prijemnik. I kaj ti onda preostaje?!?!? Moj je metalan, neposredno ispod lustera i prvo je na što se nailazi pri ulasku u sobu.

Što se tiče ostalih predmeta, poželjno je da vlada simetrija. Predmeti u paru simboliziraju skladan odnos među partnerima. Uz krevet se postavljaju noćni ormarići s lampicom kako bi se mogle odložiti knjige, budilica i ostale sitnice.

Kada je energija spavaće sobe harmonična, ona podržava odnose pune podrške i razumijevanja te dobro zdravlje stanara.

Post je objavljen 28.06.2006. u 05:55 sati.