Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskaracsbrkovima

Marketing

CICU U DIPLOMACIJU!

27. lipnja (sparnog)

Englezi su Cicu proglasili najoptimisticnijim trenerom mundijala. Zbog njegovih izjava nakon poraza od Brazila i nerijesenih susreta s Japanom i Australijom. Tako smo barem, preko njega, dobili titulu „najoptimisticnijih“. Sto znaci da smo najslabije informirana nacija na svijetu. Jer pesimist je, kao sto se zna, dobro informirani optimist. Jos je preciznije kazati da smo naprosto deformirani. Procitajte samo jos jednom te Cicine floskule, jednu neosnovaniju od druge, poslusajte ih kako se preljevaju iz supljeg u prazno i obratite paznju na tu verbalnu gimnastiku s kravatom pa cete vidjeti da se i ne moze biti nego deformiran od svog tog migoljenja i izbjegavanja istine i odgovornosti. Tko ce ispraviti krive, s ove i s one strane Drine....

„Nisam kriv ni zbog cega“ – Cico ce izjaviti nakon zavrsnog debakla, bez gutanja knedle u grlu. Ona njegova izjava televiziji, odmah nakon sto su nam „kenguri“ ocitali zavrsnu lekciju, primjerena je uvijenom diplomatskom iz/govoru i zato – Cicu u diplomaciju! Najbolje u Japan ili Australiju. A na njegovo mjesto dovesti nekoga tko govori, ponasa se i djeluje kao trener. Kako Cico govori tako njegovi igraci igraju. Diplomatski. Nisu se borili (nego su se umarali), nisu izgarali (a kao „vatreni“ su), nisu isli na sve ili nista (nego na „pola meni-pola tebi“). Cega? Rezultata, Bosne, svejedno.

Nerijeseno je idealan rezultat na diplomatskom polju. Tako da se moze slobodno reci kako su Cicini momci do kraja ispunili svoju diplomatsku misiju na njemackim igralistima. Jedini problem je sto to nasi navijaci nisu shvatili pa su izderali grla i potrosili hektolitre piva i znoja bez potrebe. Ali su barem upali svima u oci i usi. Sto je, u konacnici, nas maksimum, zar ne?!

A na suprotnom kraju od maksim-um-a nalazi nam se Neum. Upravo tamo je Igor Mandic (slusali ste ga u Stankovicevom studiju?!) dozivio alkoholnu komu. Koja je maksimum neumnosti jednog alkosa. I tako mi, i kao nacija i kao pojedinci, osciliramo izmedju (osrednjeg) maksimuma i (mortus) ne-uma. Izmedju se locirao i rasirio Ker-um.








Post je objavljen 27.06.2006. u 20:11 sati.