Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glorytothebrave

Marketing

ANOMALIJA DJETINJSTVA

Upravo tijekom jučerašnje večernje utakmice na svjetskome prvenstvu,na satelitskome programu mi je za oko zapeo početak emisije sa primamljivom temom ''Mutter mit 12'' , u prijevodu ''Majka sa 12''.

U prvi tren sam pomislio kako bi bilo više nego poučno pogledati emisiju,čuti i vidjeti pokoju dosjetku i rutinu djece koja imaju dijete.Zanimljivi oksimorom koji ne stvara nužno i fatalno djetinjstvo dotičnoj majci,dapače,može djelovati vrlo impulzivno i obećavajuće.Ali da bude jasno,u rijetkim je slučajevima tako.Da počnemo redom.

Što netko može pomisliti kada vidi dijete koje hoda ulicom,naizgled pretilo sa masivnim trbuhom?Nakon nekoliko sekundi postanete svijesni kako oblik trbuha savršeno odgovara onome jedne trudnice.Sljedeće što se zapitate je,da li je to moguće? U današnjem svijetu jeste,no pogled unazad kojih 200 godina govori obrnuto.A danas tako jedna razvijena ali ujedno i mizerna Njemačka,godišnje govori o podacima kako je gotovo 900 djevojčica ispod 13 godina koje ostanu u drugom stanju.Za mene je to šokantan i posramljujuć podatak na koji nemam ništa za pridodat.

S druge strane,stručnjaci uvjeravaju kako se razdoblje spolne zrelosti sve više pomiće unazad, tj. prema mlađemu , a kako se ujedno sve ranije stupa u spolne činove.Mene zanima,kako jedno dijete koje tek počinje saznavati što je život,može svoj put toliko promašiti da dođe do onoga do čega dođe,trudnoće.zar je jednom djetetu od svega 12 godina potrebna muka roditeljstva u razdoblju kada se tijelo još nije ni približno razvilo onako kako je trebalo. A detalj koji me dodatno zasmetao su roditelji i njihov nemar,koji djeluju bezutjecajno na toliko mlada bića.Zaprepašćujuće!

A pazite sada ovo!kako da se limačica od 12 godina drugačije smiri i relaksira,negoli sa permanentnim pušenjem duhanskog dima.Naravno,osoba u tom stadiju života nema nikakve spoznaje o štetnosti duhana na vlastito a zatim i na bebino zdravlje.Da su ih roditelji na vrijeme informirali o štetnosti alk. ,droge,pušenja,zatim o razdoblju kad se stupa u spolni čin,onda ne bi došlo do onoga što smo već konstatirali.

Upoznate recimo na chatu osobu ženskoga spola i upitate ju o njoj....a ona će na to:
''pušim od 9.godine,imam 13 godina,majka sam,živim u domu,roditelji su mi rastavljeni,majka alkoholičarka,oboje nezaposleni,nemam vremena za sebe,jako mi je teško!''

Logičan slijed događaja,zar ne?

KADA ŽIVITE RASPUŠTENO, VJEROJATNO ZAVRŠITE ONAKO KAKO NITI U NAJGOROJ NOĆNOJ MORI NISTE MOGLI NASLUTITI!

Ali eto barem osjećaj majčinstva ohrabruje i obraduje!


*Molim da ubuduće komentari ostavljeni ispod posta budu u skladu sa njihovom svrhom,a to je osvrt i komentar dotičnog posta.Poruke privatnog sadržaja,molim da uputite na navedenu mail adresu.Molim da se pridržavate svrhe komentiranja,u protivnome će se besmisleni i bezazleni komentari brisati.Hvala lijepa na suradnji.Pozdravljam vas!

*ČESTITKE ZLATEKU JELČY KOJA JE MATURIRALA SA ODLIČNIM!!!!! WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Post je objavljen 27.06.2006. u 17:35 sati.