Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasmijana

Marketing

ŠTO JE SREĆA?

Na pisanje ovog mog posta potaknuo me post jedne blog djevojke koji sam maloprije pročitala.
Kad čujem digao ruku na sebe-niti mi je za vjerovati,niti za nevjerovati.
Šta to mora doći čovjeku i u kakvim on to problemima mora biti da se odluči završiti svoj život?
Pa nitko nema sve što bi želio imati..nitko nema savršen život.
Sjećam se jedne biblijske priče kada je čovjek,prepun problema,došao pred Boga i jadao mu se da nosi preveliki Križ i molio ga da ga oslobodi problema..da mu malo smanji taj Križ jer mu je teško i ne može na kraj sa svojim nedaćama.Bog ga je saslušao i odveo u jednu prostoriju punu Križeva.Rekao mu je:evo biraj koji ćeš..olakšaj si..
Čovjek uzme jedan-taj mu je bio prevelik..uzme drugi-taj je opet premali..treći mu je bio pretežak,četvrti prelagan..I tako je on razgledavao,birao,ali se nije mogao odlučiti..
Na kraju,u kutu sobe,ugleda jednog koji mu se činio idealan,taman za njegova leđa.Pregleda ga i kaže Bogu:evo ga,to je taj koji bi mi odgovarao.
Gleda Bog,nasmije se i reče mu da je to onaj njegov prvi Križ.
Pouka ove priče je da nas je Bog tako stvorio da ne možemo od Njega tražiti da nam smanji naše tegobe..da nam je upravo on odredio veličinu Križa kojeg smo sposobni nositi i da se jednostavno moramo borit sami sa svojim problemima.Ne smijemo pokleknuti ni pred čim,moramo se svim silama sami boriti,biti ustrajni...
Koliko god imali teških trenutaka,iz svakog izađemo još jači.
Pisajući ovaj post,svakave mi misli padaju na pamet i prisjećam se raznih trenutaka u svom životu.Bilo ih je svakakvih,teških,ružnih,tužnih..bilo je trenutaka kada sam mislila da je određeni problem nerješiv i da se neću izvući iz njega.Poslije vidiš da je život pun uspona i padova i da svaki period života nosi svoje probleme.
Ne treba biti pohlepan..želim ovo,želim ono..brdo novaca..masu nekretnina..to nije sreća..Daleko od toga da nam novac ne olakšava život ali da li je on jedino što nas usrećuje?
Možda sam malo skrenula s teme ali prsti jednostavno lete po tastaturi...
Zar smo zaboravili da čovjeka male stvari čine sretnima?
Da,ja sam sretna..


Post je objavljen 27.06.2006. u 08:51 sati.