Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joepellena

Marketing

Zašto su Nizozemci papci


Stvarno mi je drago što je Nizozemska ispala sa Svjetskog prvenstva. Tako kukavički igraju, iako su imali još jednu od talentiranih generacija, posebno onog malog prgavog, kvarnog Roebena. Protiv Srba su bili za klasu bolji, ali su u drugom poluvremenu, kada bi uzeli loptu, umjesto da jurnu u kontranapad, polako gurkali loptu i čuvali 1:0. Čuvali rezultat iako su za klasu bolji. Prošli su dalje, ali su mi se gadno zamjerili. Ispali bi oni već davno da im sudac nije oprostio penal protiv Afrikanaca. Prošli su neokrznuti i Argentinu, ali su naletjeli na srčani i pošteni Portugal i ispali, iako su imali i igrača više i više od igre. Kaznilo ih. Pederi impotentni.

Jerbo nije nogomet tako popularan samo zato što je zamjena za rat. Naši protiv njijovih. Nego zato što u toj igri nikad ne znaš ko će pobjediti. Džaba Barceloni koeficijent 1,2 protiv Getafea, ako ovi daju gol iz slobodnog udarca, a nakon toga sudac isključi barcelonca i ostane 1:0. Nitko nije siguran da će pobjediti. Pa čak ni Brazil. Isključenje, slučajni gol, gruba pogreška pijanog stopera ili slijepog suca... i ode rode u jagode.

Ista stvar je s trenerima Nizozemcima. Evo Australc Guus Hidiink, ili tako nešto, rekao Australcima da protiv Talijana igraju polako, jer su nezasluženo imali igrača više, i umjesto da tu srčanu bagru natjera da pregaze Talijane trkom, oni su polako šeretski kružili s loptom oko šesnaesterca i stezali omču oko njih, zato su i primili gol iz nepostojećeg penala u 93 minuti. Slučajno. Jok, kazna. Jer nisu Talijani Rvati pa da prime bezvezan gol iz ofsajda nakon što sudac nije sudio dva penala protiv njih. Ispali eto Australijanci bezeze, kako bi rekao Ćiro. Da budemo pošteni, neki dan se dogodilo čudo. Izgubila naša jedina, mila, draga i omiljana reprezentacija golom iz ofsajda. Nisam čuo da je ijedan Rvat riječ rekao zbog toga. Razbili nas Australijanci trkom i srcem i taktikom. I srcem. Nisu kalkulirali i Bog im je vratio. al protiv Talijana ih zajebalo to što im je Nizozemac trener.

Zato Nizozemci nikad neće biti svjetski prvaci. Ko je ikad vidio da razum pobjeđuje nad srcem. Australci sa trenerom Nizozemcom su isto kalkulirali, pa im kalkulator krivo zbrojio 2 i 2. Kaže digitron tri, a nije. Poanta je dati gol, a ne neprimiti. Ko i u životu.

Zato su oni papci.


Post je objavljen 26.06.2006. u 19:33 sati.