Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roktrajanja

Marketing

2. poglavlje

Nakon što je podoručkovao, Charles se popne na kat. Hodao je hodnikom dok nije stigao do vrata na kojima je bio zaljepljen poster Sunčevog sustava. Pokucao je.
- Monnie! - zazove je Charlie. - Mogu li ući?
- NE! Ne želim te vidjeti!
- Monnie, moramo razgovarati. Ne želim ništa odlučiti bez tebe. - uvjeravao ju je Charlie.
- Ma daj! NE seri! Znam da si ti sve odlučio, samo želiš moje odobravanje!
- Nije istina! Daaj, otvori. - začuo je škljocanje brave i na vratima se pojavila Monnie.
- Ajde! Ovo ti je posljednja prilika!
- Dobro. Imam prijedlog za tebe! - počne Charles. - Ovako teta Marcia nas želi primiti kod sebe, ali uvjet bi bio da se preselimo u centar Londona.
- Ja se ne želim seliti! - prekine ga Monica.
- Zar misliš da ja želim?! Samo me poslušaj do kraja. Može?
- OK! - nevoljko pristane.
- Dakle, gdje sam stao?
- Centar Londona....
- Ah da! Ovako... rekla da njoj nije problem da se brine o nama! I pošto smo mi toliko protiv preseljenja, ona nam nudi probni rok u kojem će se ona potruditi da nam prikaže London onakvim kakav jest , prema njoj dinamičan i zanimljiv, i ako nam se i poslije toga i dalje ne bude sviđao dopustit će nam da se vratimo kući tj. ovdje. Probni rok bi trebao biti mjesec dana. Misliš da bi mogla toliko izdržati? - završi Charles.
- OK! Pristajem, ali samo mjesec dana i poslije toga se vraćamo!
- Nema problema! Trebamo se početi pakirati, jer teta radi u ponedjeljak.
- Ali Charlie. Pa to je samo 2 dana vremena! Ja ne mogu to. - reče to drhtavim glasom Monica.
- Možeš Monnie! Znam da je teško! Mislim oprostiti se od ovoga, ove kuće u kojoj smo odrasli i prijatelja s kojima smo odrasli.
- Najgore od svega je to što ćemo morati raspremiti mamine i tatine stvari. Ja to jednostavno ne mogu! Bojim se!
- Znam Monnie da je grozno, ali moramo pokušati! - tješi je Charles.
Charles ju zagrli, a ona počne plakati. Sjedili su u toj sobi oko sat vremena. Bila je to mala soba, moglo bi se reći najmanja u cijeloj kući. Bila je bijela sa crvenim dodacima. Dominirao je veliki prozor koji je gledao na malo jezerce u blizini njihove kuće. No taj dan su pogled zatvarale crvene zavjese. Ispod prozora je bio pisaći stol, a pored njega je bio veliki francuski krevet sa puno jastučića svim veličina i oblika. Preko puta kreveta je bio ormar koji je dosezao do nešto više o polovine zida. Na njemu su se nalazile obiteljske slike. Sve u toj sobi je odisalo nekom osobnošću samog stanovnika u ovom slučaju male Monice.
I tako su oni sjedili sve dok nije došla njihova teta i uputila im koju riječ:
- Onda, što ste odlučili?
- Idemo s tobom! - odgovori joj Charles - ali samo na mjesec dana.
- Monnie, da li se i ti slažeš s tim ili ti je to Charlie nametnuo?
- Prihvaćam, ali se i ne slažem. Htjela bi ostati ovdje i da su moji roditelji ovdje. Zapravo bih da sve bude onako kako je i bilo. - počne plakati.
- Znam Monnie! Svi bi mi da su Anne i Kevin još uvijek s nama. - reče drhtavim glasom Marcia. Zatim duboko udahne, obriše suze koje su joj već potekle niz lice, pljesne dlanovima i namjesti kakav takav osmijeh i nastavi veselijim glasom:
- Ajmo sad ekipa! Čeka nas puno posla! Moramo se spakirati! Morat ćemo otići do trgovine i pitati za kartonske kutije! Da možete spremiti svoje stvari! Ne znam da li je pametno prevoziti sav namještaj u London. No to ćemo vidjeti za mjesec dana.
Nakon što je poslala djecu u trgovinu po kutije Marcia je nesigurnim korakom otišla do sobe na drugom kraju hodnika i odškrinula vrata....


Post je objavljen 26.06.2006. u 16:53 sati.