Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Ode Pliva! (?)

Redoviti čitatelji su vjerujem primjetili da sam se posljednjih tjedana više okrenuo domaćim kompanijama, posebno jednoj, Plivi, od koje sam očekivao da pripomogne posrnulom portfelju kojeg su ozbiljno stanjile loše procijene kretanja dionice varljivog Google-a koji ne ispunjava signale koje daje. Evo sad je probio "magičnu granicu" od $400, dosegnuo i $410, svi pokazatelji ukazuju na bullish razdoblje, ali...ne bi se ni najmanje začudio da opet zahebe, vrati se na rang 390-400 te tamo dočeka expiraciju srpanjskih opcija.

Nego, da se mi vratimo na "junakinju" ovog sivog tjedna - Plivu, a ta procjena, ako se pokaže da nacional ne laže (a čini mi se da ovog puta nije, suprotno njegovoj tradiciji :)) je rezultat mog kockarskog duha, jer je stari skoro 80% svog portfelja prodao kad je pliva dosegla 605-610kn, računajući da mu se ne isplati riskirati i čekati ishod. Ja sam dugo razmišljao "odigrati ili ne", pokazatelji tj. izjave uprave Actavisa i Barr-a su ukazivali na to da su zaista zainteresirani, bez ozbira na mnoge prepreke, bilo u lošem poslovanju Plive u proteklom razdoblju, bilo u Actavisovoj prezaduženosti i Barrovoj upitnoj sposobnosi da uradi sinergiju svog programa lijekova koji se razlikuje od Plivinog, jer pliva s skoro 6600 zaposlenika nije baš mala kompanija i s njom treba znati kvalitetno upravljati, inače su gubici, i to enormni, vrlo izgledni. Svakako, kad je East Capital odlučio prodati svoj paket Plivinih dionica nisam više razmišljao već se odlučio na tu špekulativnu investiciju uvjeren da je ispravna, a nadam se da članak kojeg ću citirati u prilogu na to ukazuje.

A nakon toga - ljetovanje!!!! rofl smijeh

Iako je Reuters objavio da je utrka za kupovinom Plive završena, te da je petak bio zadnji dan za predaju finalnih ponude, ta informacija nije točna. Unatoć najavama da će se rezultati nadmetanja znati već u srijedu, finalne, bezuvjetne ponude biti će predane tek početkom slijedećeg tjedna, saznaje Nacionala iz dobro upućenih poslovnih krugova. Očekuje se da bi Plivine dionice mogle porasti i do 750, 800 kuna, uz pretpostavku da konačna ponuda za Plivu dosegne između 2,3 i 2,5 milijarde dolara.




Post je objavljen 24.06.2006. u 13:38 sati.