Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Sreća... ili zavođenje??

Osjećaj sreće je relativan doživljaj, prisutan je u nama i svuda oko nas, ali često kao "nevidljivi odsjaj". Tajnu života uz osjećaj sreće i ljubavi ne možemo definirati, ono što je najdragocjenije i što nosimo u sebi - ostaje skriveno od našeg pogleda i znanja. Uz sve razlike koje postoje među civilizacijama, kulturama i narodima, te razlike u individualnim i spolnim karakteristikama, zajednički je pogled ka "tajanstvenom" koji donosi sreću i ljubav. Moč vladara ili tiranina naspram robova, znanje genijalca naspram neukog, bogatstvo naspram siromaštva, zdravlje naspram bolesti - ništa nije dovoljno da se osvoji, stvori ili kupi sreća i ljubav. Tako je bilo oduvijek, tajne koje vladaju nad čovjekom jesu ono najdragocjenije što postoji u nama i oko nas. Tužna sudbina nekog tiranina ili bogataša naspram sreće jednog siromaha je odraz tajne života, kojom ne znamo i ne možemo gospodariti. Sve ima svoju cijenu, ali neke cijene se "plačaju" onim što nosimo u sebi, kao svoj unutrašnji ili "božanski dar". Ali, život je oduvijek bio veći i mudriji od ćovjeka.
Svojevrsno unutrašnje zračenje (energija, duh koji postoji) efikasnija "moč" u privlačenju i zavođenju od besprijekornih grudi, dugih nogu ili savršenog lica samo su alati za dolazak do tzv. sreće. Ali, čak ni savršeni izgled nije "uvjet" za osjećaj ljubavne ili osobne sreće. U potrazi za "ulovom sreće" neće pomoći savršeni izgled i duboki dekolte, novac ili moč, ali ono što zrači iz vas učiniće da se osjećate čarobno gdje god da se nalazite. Postoje neka osnovna pravila ponašanja koja mogu pomoći u samopuzdanju i važno ih je njegovati.
Dama je ta, koja uvijek daje, onaj prvi impuls. To može biti osmijeh, gesta, pokret, pogled ili jednostavno njeno prisustvo pobuđuje veći interes i želju kod muškaraca. Naravno, glavni učesnici u musko-ženskim igrama često nisu svjesni tih signala.
Često su žene u velikoj zabludi u shvaćanju osnovnih kriterija ljepote. Jer mnoge žene misle da su besprijekorne crte lica, blistave grudi, savršeni struk ili manekenska figura glavni aduti pred suprotnim spolom. Upravo nedostatak samopouzdanja u svoj izgled u najvećoj meri paralizira taj unutrašnji osjećaj ili signal, koje su žene u stanju snažno emitirati. Nesigurnost vremenom donosi gubitak vjere u sebe i gasi unutrašnji žar. Podsjećamo da su iskre u očima i topli osmijeh, ono što se prvo primijećuje u susretima ili što privlači suprotan spol.
Nesvjesno muškarci se uvijek okreću u pravcu žena koje se osmijehuju ili su nasmijane, čak kada ih i ne poznaju. Naravno, isto pravilo važi i za žene u obrnutom smislu. Prirodan i zdrav osmjeh (kao i smijeh), zatim prisustvo smisla za humorom i zabavom, prije svega ukazuje na pozitivan odnos prema životu. Zlatno pravilo je da osmijeh uvijek deluje - kao privlačan magnet. Također, melodičan glas ili vesela nota mogu značajno pomoći u privlačenju, jer pobođuju osjećaj ugode.
Želja za drugom osobom i to u svakom pogledu, mora uvijek biti prisutna. U zavisnosti od situacije u kojoj se osoba nalazi to treba izražavati na prikladan način. Ali, nedostatak same želje ili njeno pretjerano izražavanje ukazuje na neki vid poremećaja. Naravno, to se jasno vidi i osjeća, bez obzira da li je osoba toga svjesna ili ne. Naravno, uvijek postoje različiti signali i neverbalna komunikacija medju ljudima i spolovima, te odustvo želje jako odbija okolinu i djeluje negativno. Dok prisustvo želje djeluje kao nevidljive magnetne sile koje privlače, čak kada se ne progovori ni jedna jedina riječ, dovoljan je samo osmijeh, pogled ili "unutrasnji žar".
Malo sam se raspisao danas, al htio bih vam objasniti neka pravila, barem kako ja razmišljam o tome. Naravno, nije kod svih isto, pa ,ožda pomognete kojim komentarom...

Pjesmica...

Lijepo je..

Lijepo je primiti drage ljude ponovo...u život...
Lijepo bi bilo da se javiš
Bilo bi...jako lijepo ponovo oživjeti. I živjeti jutrom, kao rosa. Na obrazu, dlanu...

Lijepo je...
Lijepo je ne umoriti se i kao dijete se ujutru protezati i meškoljiti.
Lijepo je kad ono ne osječaš baš ništa ali i to je bolje od osjećaja tupog, ružnog...boli.
Lijepo je nekome kupiti nešto.
Lijepo je kad Ti kažu: hvala, a pri tom to i misle.
Lijepo je započeti nešto, a znaš da Te niko ne tjera da završiš to.

Uvijek se mogu vratiti na draga mjesta...to je lijepo.
Lijepo je sjećati se, jer imati nešto čega ćeš se sjetit...vrijedi.

Lijepo je...lijepo je...samo malo zaboraviti na na tren baš sve.


-Josip-



Post je objavljen 24.06.2006. u 12:10 sati.