Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Dozvole za proizvodnju električne energije

Još tri elektrane na Vrbasu...


Dodijeljene su nove dozvole za djelatnost proizvodnje električne energije u malim hidroelektranama koje će obavljati tvrtke Elgrad (Jajce), Paloč(Uskoplje), Rose-Wood (Uskoplje) i Intrade energija (Sarajevo).
Prema pozitivnim zakonskim propisima, dozvole je dodijelila Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Radi se o specijaliziranoj, samostalnoj neprofitnoj i nezavisnoj organizaciji, u čijoj nadležnosti su nadzor i reguliranje odnosa između proizvodnje, distribucije i kupaca električne energije uključujući i trgovce električnom energijom, propisivanje metodologije i kriterija za utvrđivanje cijena opskrbe nekvalificiranih kupaca električnom energijom, utvrđivanje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sustava i tarifnih stavova za nekvalificirane kupce, izdavanje ili oduzimanje dozvola za proizvodnju, distribuciju, opskrbu i trgovinu električnom energijom, izdavanje prethodnih dozvola za izgradnju i dozvola za korištenje elektroenergetskih objekata i utvrđivanje Općih uvjeta za isporuku električne energije.
Tvrtka Intrade energija sa sjedištem u Sarajevu planira četiri male hidroelektrane na području općine Fojnica, Elgrad sa sjedištem u Jajcu planira jednu na riječici Bila voda, a Paloč tri hidroelektrane na rijeci Vrbas. (Elektro-tehnika.com)

Post je objavljen 10.04.2006. u 22:54 sati.