Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Tomislava Čičić - najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

SLAVONSKI BROD - Devetom Revijom i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji, a potom i velikim kolom s više od 200 sudionika, koje je igralo u četiri reda, završeni su u nedjelju programi 42. smotre folklora "Brodsko kolo". Nekoliko tisuća gledatelja sa zanimanjem je pratilo i Smotru izvornoga folklora Brodsko-posavske županije "Šokadijo sve ti je na glasu!" na kojoj je ove godine nastupilo dvadeset i jedno društvo koje njeguje izvornu tradicijsku baštinu sela Brodsko-posavske županije. Poznata kola i prepoznatljive nošnje, zanimljivi i duhoviti prikazi tradicijskih običaja, pjesme i plesovi na koje se zaboravilo i prelijepe nošnje dotjerane do najsitnijeg detalja, i ove su godine učinili da "Brodsko kolo" potvrdi svoju dragocjenu misiju očuvanja pučke tradicije.
Tomislava Čičić iz Brodskog Varoša kraj Slavonskog Broda najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji na Brodskom kolu 2006. godine. Titulu je izborila u konkurenciji 34 prelijepe djevojke i mlade žene u jednako lijepim ali vrlo starim narodnim nošnjama iz Hrvatske, BiH, Vojvodine i Rumunjske. Tomislava je nosila nošnju stariju od 100 godina, naslijeđenu od bake. Rubina je ručno tkana i šlingovana, zlatom vezena s dukatima oko vrata.
Titulu prve pratilje ponijele su Mirjana Šuvak u nošnji iz Krapja kraj Jasenovca, Martina Paulović s nošnjom iz Mahičnog kraj Karlovca te Izabela Solvanjo u nošnji iz Punta na Krku. Titulu druge pratilje osvojile su Ivana Tomljenović u nošnji iz Huseina kraj Kutine, Kristina Opačić u nošnji iz Sonte u Vojvodini te Ivana Sivč u nošnji iz Baranjskog Petrovog Sela. Posebnu nagradu, kao najmlađa sudionica revije osvojila je Marta Vata u nošnji iz Karaševa u Rumunjskoj. Tomislavi Čičić, koja je nastupila u šlinganoj rubini i djevojačkim coknama, lentu najljepše je predala prošlogodišnja prva pratilja, Ivana Olujević iz Banovaca.
/Tena/20.06.2006
IZVOR:www.sbonline.net


Post je objavljen 22.06.2006. u 13:16 sati.