Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigmamma

Marketing

Sine moj

Želim ovo sačuvati za uspomenu da jednom mogu izvući iz prašine i pokazati ti.

Pisala sam ti pisma, prvu godinu, kasnije više nisam ispričavajući se sama sebi i svakodnevno odgađajući za sutra. Ne bi bilo fer prema tebi pisati ti pisma danima kasnije i lažirati datum.
Čak nisam, kao mnoštvo žena koje poznajem, bilježila sve novosti iz našeg i tvog života.
Jako se sramim i neću si to lako oprostiti.
Ti naravno znaš da te volim ali ja ti ničim ne mogu dovoljno zorno dokazati koliko je ta ljubav jaka.
Čista. Neiskvarena. Ozbiljna. Iskrena. Jaka do bola. Do suza.

Dovoljno je samo pogledati te dok spavaš da mi srce umalo ne iskoči iz grudi od siline kucanja prema tebi i za tebe. Narastao si, uozbiljio se, sazrio daleko dalje od svojih vršnjaka. Znaš sve riječi, samo te otorinogaringologija još zeza.
Znaš pjevati, plesati, ispričati nekoliko priča.
Znaš nacrtati mamu i tatu - sa dva ogromna oka i tankim rukama.
Znaš napisati mama i tata.
Pročitati mama, tata, svoje ime, nona, dide, barbino ime.
Znaš slagati kockice i puzzle, znaš igrati feeding frenzy, dinner dash, ricochet, astral tournament i winnie pooh-a na kompujotru. Čak i čnljs uživo, a da ne govorim o prepoznavanju brojeva na kockici. Obožavaš ninđe kornjače i crtiće općenito. Iako možda malo više uživaš gledajući Van Helsinga.
Strašno sam ponosna na tebe jer si osjetljiv na nepravdu, na tuđu bol i suze i želiš pomoći svima oko sebe. Kako paziš na male bebe s kojima se družimo, nevjerojatno. Svaki dan mi pokazuješ svoju veliku ljubav prema meni, grliš, ljubiš i vičeš "mama, voooolim te naaaajviše na svijetu". Rekao si mi neki dan da se ništa ne brinem jer ćeš me ti zauvijek čuvati. :smajlić koji se topi od ljubavi:
Brineš se o svojim kućnim ljubimcima, pomažeš mi u svemu, u vrtiću si najbolji i tete se više ni ne trude sakriti naklonost prema tebi. A ja sam preponosna i sretna jer izgleda da taj naš proces zvan odgoj uspijeva.

Nisi više beba, i jesi i želiš biti ozbiljan jer je, kako kažeš, biti mali tako bez veze. Nasmijavaš nas do suza ponekad, mislim da si tu crtu humora pokupio s moje strane. Svi kažu da ličiš na mene, ali ja to ne vidim, meni si isti tata. Mislim da ćeš biti visok, makar kao tata. I nadam se da nećeš imati problema s kilama, kao mama - jer ću se sama pobrinuti za to.
Želim ti usaditi neke vrijednosti koje su meni usadili moji roditelji. Želim da znaš da ćemo ti ja i tvoj tata uvijek biti podrška, utjeha i sigurna luka. Želim da znaš kako na mene uvijek možeš računati.
Da ću te zauvijek, bez obzira na sve što život donese, voljeti više nego ikoga na ovog svijetu.
Želim da znaš da sam spremna i umrijeti za tebe ako treba. Više od ičeg na ovog svijetu želim da samo budeš čovjek. Sretan čovjek. Da te ne pokvare ni ljudi ni novac. I iako znam da ćeš, naravno, jednom otići od mene, želim da me ne zaboraviš i da ti ne postanem opterećenje. Da me makar jednom tjedno razveseliš preko telefona, ako ne uživo.

I za kraj, želim da znaš kako sam se i ja rodila onog dana kad si ti došao na svijet.
Otad sam iskreno sretna, cjelovita, ispunjena i s ostvarenim ciljem mog postojanja.
Volim te, tijelu moga tijela, krvi moje krvi, srce moga srca.
Volim te do neba i natrag, Tiji moj mali, slatki najdraži.

Post je objavljen 22.06.2006. u 08:00 sati.