Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluedevil18

Marketing

-..LJuBaV pReKo iNtErNeTa..- virtualni i stvarni osjećaji... Hm Hm :)

***ZALJUBLJENI U OSOBE KOJE NIKAD NISU VIDJELI*** cool

...Uključim kompjuter i spajam se na internet. Ostajem u sobi, a putujem Europom, preko oceana i svih tuđih granica, sve do nečije sobe. Virtualna osoba ulazi u sobu, a njen miris, pogled očiju, ton glasa ili poljubac ostaju zarobljeni u njenoj realnosti, s onu stranu tuđeg ekrana.
Upoznajemo se, svidimo se jedno drugom, životne se priče prepliću, ponekad u sretan kraj, ponekad u - RAZOČARANJE. no


"Bila sam znatiželjna i često zamišljala njegovo lice, ali više od boje očiju ili kose privlačile su me njegove misli. Riječi su bile više seksi od svakog fizičkog izgleda. Nije bilo dana da nisam odgovarala na e-mail. Počeli smo i chatati. Uskoro me nazvao. U mjesec dana rekli smo si više nego što bi da smo šest mjeseci hodali u istom gradu. Bila sam sretna, osjećala sam da netko tamo daleko misli na mene, bila sam zaljubljena u osobu koju nikad nisam ni vidjela, a to mi nije bilo ni važno.
Svaki put kad bih uključila kompjuter prolazili bi me trnci u iščekivanju njegovih odgovora...

A onda je jednog dana napisao da sve to nema smisla, da živimo daleko, da se nećemo nikad susresti, da je gotovo.
Osjećala sam se zgaženo, ranjivo, maleno i prevareno..
Frustriralo me to što nisam mogla u tom času biti pred njim, porazgovarati oči u oči, reći mu što mislim, opipljivo. On je jednostavno nestao kao san, izašao je s web stranice, njegova šifra i one šetnje bosih nogu po parketu bile su izbrisane s mog ekrana.

Bila sam gotovo ovisna o čitanju odgovora, nekoliko sam puta dnevno otvarala poruke koje su sve više utjecale na moje raspoloženje. Dan bi mi bio svijetao ili tmuran, obojen ovisno o mailu koji sam dobivala."
-kaže nam XXX (neću imenovati)



Uvijek se zaljubljujemo u vlastite fantazije koje gradimo oko neke osobe, pa tada i napisane rečenice izgledaju kao da upravo potvrđuju našu izmaštanu stvarnost.

Ako u dodiru sa stvarnošću nastupi razočaranje, kriva su naša očekivanja, a ne sama osoba, ali to je problem svake ljubavi, kao i ove internetske.


--I U VIRTUALNOM SVIJETU MOŽEŠ BITI POVRIJEĐEN I IZIGRAN--


Pri upoznavanju putem neta važno je postaviti granice i biti oprezan jer, slično kao i u svakodnevnom svijetu, i tu možeš biti povrijeđen, izigran i prevaren.

Mnogi pišu jer su usamljeni i samo žele razgovarati, drugima je cilj upoznavanje, treće žele samo usavršiti jezik, neki se pak žele dopisivati s ljudima s kojima dijele iste hobije i interese da bi razmijenili iskustva.

OPASNOST JE AKO POSTANEŠ OVISAN, AKO SE SVE VIŠE IZOLIRAŠ U SOBI I DRUŽENJE SA SVOJIM REALNIM PRIJATELJEM ZAMIJENIŠ VIRTUALNIM SVIJETOM !!!!

Na internetu se osobe ne osjećaju direktno izložene, zaštićene se anonimnošću, imaju osjećaj kontrole jer se mogu povuć kad god požele.
Stabilna je veza moguća zato što su osobe zanemarile fizički faktor te su kod svog partnera zavoljeli njegove misli, želje, stavove, odnosno samo osobu
.


Baš kao i u pravom životu, riječ je o pravoj ljubavi gdje oni sretno zaljubljeni ističu prednosti, a oni prevareni i razočarani nedostatke.


Vjerojatno ćete spoznati da i sjedeći za komp. možete upoznati mnogo ljudi. I ne samo to- ovako je lakše. Ne morate se uređivati, presvlačiti, fizirati. Možete jednostavno sjest u piđžami i jesti sendvič. I, što je u tome loše?? Vrlo vjerojatno ništa, ako ste u komunikaciji iskreni te ako komunicirate s nekim tko je iskren i tko vam daje stvarnu sliku o sebi.

...Zato susret u stvarnosti, u nekom od onih zadimljenih kafića jest nekakvo suočavanje s istinom koja za vas može biti poražavajuća, ali vas može i oduševiti, pa i promijeniti vam život. Sve to nije nemoguće, no nosi svoju dozu rizika.

STVAR JE PREUZIMANJA RIZIKA, KAO I SVE U ŽIVOTU...
blabla

--pozz--- smokin
MaH-MaH wave


Post je objavljen 21.06.2006. u 16:23 sati.