Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poisonbitch

Marketing

THE LEGEND!!!

Drugi veljače 1979. se u povijesti popularne kulture upisao kao dan u kojem je završen život jednog od najvećih simbola bunta u 20. stoljeću. Sid Vicious, basist punk grupe Sex Pistols, nađen je mrtav u jednom njujorškom hotelu. Obdukcija pokazala je ono što se već znalo: dugo prije overdosea, heroinski ovisnik Vicious bio je nasilan kad bi upotrebljavao droge. Nepunu godinu prije smrti napisao je: umrijet ću prije nego što ostarim, ne znam zašto, imam taj osjećaj.

Uvijek spreman na provokaciju, šokiranje "neprimjerenim" ponašanjem (tukao je voditelje tv emisija, samopovrjeđivao se oštrim predmetima na sceni), Vicious je promijenio lice cijele jedne generacije koja je u njemu vidjela čistu pobunu. Protiv društva u kojem živi, protiv hladnoga rata, protiv pravila show businessa. Sve je završilo tragično, punk–kultura je danas legitiman dio obitelji povijesti pop–arta, a Viciousa, tužnog crnog viteza, sjećat ćemo se kao čovjeka koji je svojim izgledom kreirao imidž jedne generacije kojoj je bilo suđeno da nestane prije nego je i počela da živi.


partypartypartypartypartyparty


Velike svjetske agencije nisu donijele vijest o tome da li je 2. 2. 2006. gorjela neka svijeća na grobu Sida Viciousa, jer on im je bio važan samo kad je plazio jezik sa naslovnih stranica. Nije li to sasvim dovoljan razlog da ga se prisjetimo? Jer imao je samo 22 godine.






Post je objavljen 21.06.2006. u 16:54 sati.