Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Cesta do Vagnja i s dalmatinske strane

LIVNO - «Izgradnja ceste Livno – Vaganj - Split s dalmatinske strane naš je neupitan interes. Prometnica će otvoriti nove razvojne mogućnosti Dalmacije i Hercegbosanske županije. Imenovali smo osobe koje će s obje strane biti zadužene za kontakte i operativne zadatke na ovom zajedničkom infrastrukturnom projektu. Izgradnja s naše strane neće nimalo zaostajati za radovima s livanjske strane», kazao je tijekom nedavnog posjeta Livnu župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader.

Put do Splita skraćen za 25 kilometara

Predviđa se da će se ove godine u tu cestu uložiti 2,100.000 maraka.Naime, prošli tjedan u radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji boravilo je visoko izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije predvođeno županom Antom Sanaderom. Osim Sanadera, u izaslanstvu su bili i splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, Živko Nenadić, predsjednik županijske Skupštine i saborski zastupnik, Jure Bitunac, saborski zastupnik, Josip Vidić, županov savjetnik za BiH, te ravnatelj Uprave splitsko-dalmatinskih cesta Joško Gašpar. Na sastanku kojem su domaćini bili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Stipo Pelivan, predsjednik županijske Skupštine Nediljko Rimac te ministri u Vladi, tematizirana je gospodarska suradnja između dvije županije te izgradnja ceste Livno – Vaganj - Split.

Livanjski proizvodi u Dalmaciji


Prema mišljenju Stipe Pelivana, predsjednika Vlade HBŽ-a, izgradnja ceste Livno - Vaganj - Sinj, gdje su na prva tri kilometra završeni zemljani radovi, od ogromnog je gospodarskog značaja za županiju, čiji proizvodi imaju ogromno tržište u Dalmaciji. Tu su i zimsko-turistički potencijali područja koje presijeca ova cesta, kojom će put do Splita biti skraćen za 25 kilometara. Na susretu je bilo riječi i o gospodarskoj situaciji. Početkom srpnja dogovoren je i sastanak predstavnika tri priobalne županijske gospodarske komore s njihovim kolegama u iz tri susjedne bh. županije. «Ne vidim razloga zašto umjesto mađarskih, talijanskih i drugih proizvoda na stolovima Dalmacije ne bi bili proizvodi iz ove županije», kazao je župan Sanader. Prema mišljenju Živka Nenadića, Kamešnica pruža brojne izletničke, planinarske i druge mogućnosti koje će izgradnja ceste sigurno staviti u punu funkciju. To potvrđuju brojni izletnici iz Dalmacije i njihovi strani gosti, koji tijekom cijele godine posjećuju ovo područje. M. S. /dnevni list


Post je objavljen 21.06.2006. u 10:10 sati.