Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

William Engdahl, nafta, full spectral dominance i GMO

engdahl_tribina_zagreb_SC_080506_el_radical.mp3
Početkom svibnja u Hrvatskoj je desetak dana boravio F. William Engdahl - povjesničar, ekonomist, publicist i stručnjak za pitanja geopolitike nafte, ali i GMO-a. Do sada je izdao dvije knjige, svima poznatu Stoljeće rata i nekima manje poznatu Sjeme uništenja, koja je svjetsku premijeru doživjela u Hrvatskoj. Ujedno, Hrvatska je i jedina zemlja u kojoj je ta Engdahlova knjiga uopće izdana! Mislite li da je to slučajno?

Grckorimski se već osvrnuo na sinoćnju emisiju Na rubu znanosti u kojoj je gostovao Engdhal. Iako je emisija snimljena prije više od mjesec dana, on se s pravom pita zašto prijevod nije titlovan, nego je išao simultano, što je dovelo do dodatnog zbunjivanja onih kojima materija nije odviše poznata.

Za one koji nisu sinoć gledali Mišaka, Engdahl je pričao o uzrocima i pravim povodima prvoga svjetskoga rata, geopolitici i značenju nafte koja je sveprisutna već više od 100 godina te genetski modificiranim organizmima za koje drži da su još jedan način kojim se želi dominirati i upravljati svijetom. Citirao je Kissingera: "Naftom se kontroliraju države, a hranom narodi!"

E sad, zašto prije nisam ovo postao? Prvenstveno, razlog je što nisam imao hosting za ovaj file ispod, a što sam danas popodne uspiješno riješio s mojim drugom ovimovim. Uostalom, tema je i dalje aktualna, pa se oko ovoga nikada ne može zakasniti!

Ukoliko vas je sinoćnja emisija Na rubu znanosti zainteresirala, ali su vam neke stvari ostale nedorečene glede geopolitike GMO-a (ili želite saznato još više), evo prilike da si stvar pojasnite. Ekskluzivno! na blogu Radical element imate priliku poslušati snimak zagrebačke tribine održane 08. 05. 2006. na kojoj je Engdahl puno šire govorio o dominaciji i kontroli svijeta GMO hranom.

Napominjem da ovo nije cjeloviti snimak tribine, nedostaje prvih pola sata uvoda (nije pričao Engdahl) i zadnjih dvadesetak minuta u kojima su se neki vispreni posjetitelji stvarno pokazali koliko mogu biti dosadni postavljajući glupa retorička pitanja na koja su zahtjevali odgovore! :) Smješno! Zato su u linku samo 73 minute Engdahla koje se stvarno isplati poslušati.

Klikni na link za slušanje tribine (engleski / simultano hrvatski), a desnim gumbom pa na save link as za snimanje mp3 fajla na hard disk: engdahl_tribina_zagreb_studentski_centar_08052006_blog_radical_element.mp3


Tribina je privukla popriličan broj posjetitelja u SC!


Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

Post je objavljen 20.06.2006. u 20:20 sati.