Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: X3: THE LAST STAND [X-men 3: Posljednja fronta]



REDATELJ: Brett Ratner
GLUME: Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, Rebeca Romijn
ŽANR: SF akcijski triler
GODINA: 2006.
STATUS (Hrvatska): u kinima
IMDb OCJENA: 7,0/10
FORŠPAN: LINK


Take a stand.


Logan: Who's the furball?
Dr. Hank McCoy: Hank McCoy, Secretary of Mutant Affairs...
Logan: Right, right. Secretary. Nice suit.
Prof. Charles Xavier: Henry, this is Logan. He's, uh...
Dr. Hank McCoy: Wolverine. I hear you are quite an animal.
Logan: Look who's talkin'.


Nakon što znanstvenici usavrše lijek za liječenje mutacija kod mutanata, dolazi do teških sukoba između onih koji su za lijek i onih koji su protiv. Magneto (Ian McKellen), jedan od najopasnijih mutanata, okuplja svoju vojsku mutanata s kojom će uništiti lijek i zaustaviti njegovu proizvodnju... U međuvremenu, Cyclops (James Mardsen), ne može preboliti smrt svoje voljene Jean Grey (Famke Janssen). Ipak, ona nekako oživi, ali više nije ista. Pretvorila se u najmoćnijeg mutanta ikada, zvanog Phoenix, kojeg ne mogu zaustaviti niti profesor, a niti Wolverine (Hugh Jackman), koji već dugo taji svoju ljubav prema Jean...

Naši dobro poznati mutanti ponovno su se okupili u trećem nastavku ovog izvanrednog SF serijala. Svi stari likovi ponovno su tu, ali u priču ulazi i jedan novi mutant. The Beast, omiljeni lik među mnogim fanovima, napokon je pronašao svoje mjesto u serijalu, i moram ga itekako pohvaliti jer je kao lik i duhovit i istovremeno ozbiljan, pogotovo kada je u pitanju posao i sigurnost nacije. Osim toga, kao mutant je izvanredan, jer ga možemo vidjeti kako se silovito bori protiv Magnetove vojske.

Ne znam sa sigurnošću reći je li ovo možda posljednji nastavak. Iako u 'Posljednoj fronti' mnogo likova gubi živote, tu su još neki neiskorišteni likovi poznati iz crtanih filmova i iz stripa, kao naprimjer Gambit, tako da bi materijala za snimanje i četvrtog dijela itekako bilo.

Mutanti su u ovom nastavku dobili i novog redatelja. Bryan Singer, redatelj prva dva nastavka, odustao je od režiranja ovog dijela zbog 'Povratka Supermana', a na njegovo mjesto došao je Brett Ratner, režiser poznatih filmova poput Gasa do daske, Crvenog zmaja, Nakon sumraka... On je obavio i više nego dobar posao, i u filmu se vidi razlika između Singerovih X-mena i Ratnerovih.

Glumačka postava u trećem se dijelu nije promijenila. I dalje su tu ostale mega-zvijezde poput Hugha Jackmana, Halle Berry, Patricka Stewarta, Iana McKellena, Rebecce Romijn, Famke Jannsen... Jedino novo lice je Kelsey Grammer kao The Beast, mnogima poznat i kao Dr. Frasier Crane.

Ono što me apsolutno osvojilo u ovom filmu jest završna borba. Iako sam film gledao na lošoj CAM verziji, uspio sam se uživiti u film, u tu posljednju borbu na jednom malom otočiću. Također mi se svidjela veoma originalna ideja da Magneto otkine čitav Brooklyn bridge te svoju vojsku i sebe prebaci do tog otočića... Ipak, ovaj je film i najžalosniji, ponajviše zbog smrti nekoliko glavnih likova (neću otkrivati koji su to), ali i zbog skoro zatvaranja škole za mutante. U ovom smo dijelu imali prilike vidjeti i neke nove mutantske moći, uglavnom u Magnetovoj vojsci, a zaboravio sam spomenuti i Juggernauta kao novog lika, kojeg glumi poznati Vinnie Jones.

U usporedbi sa prva dva nastavka, mislim da nema neke velike razlike u kvaliteti. Brett Ratner nije napravio briljantno remek-djelo, ali je uspio ovu X-men trilogiju ispratiti na dostojan način. Ako ste ljubitelji SF-a, ili čiste akcije, svakako pogledajte film, jer on rijetko koga ostavlja ravnodušnim!

OCJENA: 7,9/10

SLIJEDI!
Film: KAD STRANAC NAZOVE
Serija: GREY'S ANATOMY
Serija: SMALLVILLE


Post je objavljen 24.06.2006. u 00:02 sati.