Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

SAD SE BORI SA ŠUMSKIM POŽARIMA

Varogasci se i dalje bore sa vrućim, suhim i vjetrovitim vremenom koje dodatno otežava njihove napore u borbi sa vatrenim stihijama na sjeveru Arizone, u Kaliforniji i New Mexicu. Ako kiša ne padne u skorije vrijeme, vatrogascima će biti iznmno teško obuzdati požare koji su sad poprimili već velike razmjere. Od početka požara izgorjelo je već više od 3000 jutara površine. Najugroženije područje je Oak Creek Canyon gdje vara prjeti kućama, hotelima i trgovinama. Iz tog je područja evakuirano oko 400 stanovnika.

U New Mexicu izbilo je 4 požara zbog udara groma. Izgorjelo je već 30 000 jutara površine. najveći od ta tri požara progutao je 11 000 jutara i prijeti 150 kućanstava kod Lake Roberta.

Na jugu Colorada varogasci su se morali povući zbog jačine požara, a vlasti su naredile evakuaciju za više stotina ljudi.

U Kaliforniji vatra je progutala 7 500 jutara površine uz područje Los Padres nacionalne šume.

Divlji šumski požari progutali su više od 3,1 mlijuna jutara površine ove godine, a ostalih je godina samo do ovog razdoblja maksimalna površina izgorjele površine bila 900 000 jutara.

National Interagency Fire Center / Drought Monitor

::IZ MEDIJA::
ap / cnn / fox news / cbs / ny times


Post je objavljen 20.06.2006. u 09:46 sati.