Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Svi peru ruke, samo da bi zadržali fotelje

Koliko birokrati očajnički žele sačuvati svoja udobna mjesta i pri tome izbjeći svaku krivicu za svoje propuste, pa čak i pod cijenu ljudskih života, svjedoči jučerašnja zajednička konferencija za novinare Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu i Općinskog suda u Ivanić Gradu.

Ukratko, po njihovim riječima, centar i sud ne snose nikakvu odgovornost za ubojstvo Jelene Jakopović koju je ubio njezin suprug Tomislav i potom sebi oduzeo život. Da su radili u interesu djeteta i da je majka u biti kriva za sve to jer je ona bila suučesnik u svim tim događajima i kontaktirala je s još uvijek zakonitim suprugom s kojim je bila u postupku brakorazvodne parnice.

To što je za ubojicom policija raspisala čak četiri policijeske tjeralice, što je prijetio smrću Jeleni, što je centar za socijalnu skrb u Ivanić Gradu zaprimio i službeni dopis u kojemu se ističe da Tomislav prijeti smrću, sve to njima nije bilo dovoljno.

Najviše od svega me iritira objašnjenje Ravnatelja centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu, Pere Kranjaića, da su dobili samo jedan dopis i da zato nisu djelovali. Na pitanje novinara „Pa koliko bi vam dopisa trebalo da pokrenete postupak?“ odgovora nije bilo.

Izvori: www.vecernji-list.hr, www.vip.hr, vijesti.hrt.hr

Post je objavljen 20.06.2006. u 09:46 sati.