Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: THE FAMILY STONE [Obiteljska stvar]



REDATELJ: Thomas Bezucha
GLUME: Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams, Diane Keaton, Luke Wilson
ŽANR: humorna drama
GODINA: 2005.
STATUS (Hrvatska): izdano na DVD-u
DISTRIBUTER: Continental Film
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 6,2/10


Feel The Love.


Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) dolazi sa svojim zaručnikom Everettom Stoneom (Dermot Mulroney) u njegov dom za božićne blagdane kako bi upoznala njegovu obitelj, koja ima mnogih problema. U toj ogromnoj obitelji naći će se bezobrazna kćer, par homoseksualaca, živčana majka, povučeni otac, otkačeni brat, ali i Meredithina sestra... Tu će se dogoditi nove, šokantne romance, svađe, mirenja i obitelj Stone doživjet će potpuno drukčiji Božić...

Ovaj film nije me nešto posebno privlačio ni kada sam pogledao najavu, ni kada sam dobio DVDrip prije par mjeseci. Ali, jednog dana kada mi je bilo dosadno, uzeo sam film i odgledao ga. Dojam? Može proći.


Ben Stone: [to Meredith] Don't dilly-dally there, pretty lady. We're all gonna be down here talking about you.

Humorna drama sa impresivnom glumačkom ekipom (Sarah Jessica Parker, Diane Keaton, Luke Wilson, Rachel McAdams...) i nema neku specifičnu radnju oko koje se sve okreće. U središtu priče je Meredith Morton, kao što sam spomenuo, koja proživljava najgoru noćnu moru kod zaručnikove obitelji jer prvi dojam obitelji Stone i nije pozitivan, a i njeni osjećaji prema njima nisu za prolaznu ocjenu... Ipak, priča se okreće naglavce kada Samantha dovodi svoju sestru, misleći da će si tako olakšati stvari. No, tada počinju pravi problemi... Najzapaženiju ulogu nije imala Sarah Jessica Parker (Sex and the city, Failure to launch), nego Diane Keaton. Na granici između komedije i tragedije ostvarila je svoju ulogu, pogotovo u sceni kada Meredith iznosi svoje negativno mišljenje o njenom sinu homoseksualcu. Na početku je ta scena smiješna, ili nas na to navodi, ali kad uskoči mama Sybil (Diane Keaton), imamo osjećaj kao da gledamo svojevrsnu tragičnu dramu. Zašto ne Sarah Jessica Parker? Iz jednostavnog razloga što me uopće ne privlači, niti glumom, niti izgledom, a imam osjećaj kao da zrači nekom tumornom energijom, što se posebno ističe i u ovom filmu. Možda će ipak u komediji 'Failure to launch' koju namjeravam uskoro pogledati, ispasti bolje te ću popraviti svoje mišljenje o njoj. Otom-potom.

Redatelj filma je Thomas Bezucha, za kojeg nikad nisam čuo, jer je debitant. Ipak, ovo mu je nije prvi film, već drugi (prvo djelo je 'Big Eden' iz 2000.), no moram ga pohvaliti jer je kao svojevrsni debitant napravio dobar posao. Čuo sam i neke pozitivne kritike filma, no IMDb-ovci nikada nisu blagi. Opet, 6,2 solidna je ocjena, jer je teško dobiti takvu ocjenu od IMDb-a. Najvišu ocjenu filmu su dale ženske osobe ispod 18 godina, no ipak mislim da redatelj nije ciljao na tu publiku.

Sve u svemu, ovaj humorna drama je ispala kao solidno djelce koje nije za baciti. Možda se nećete dugo sjećati filma, no mislim da neke scene ipak nećete tako lako zaboraviti.

OCJENA: 6,7/10


SLIJEDI!
- X3: The Last stand (film)
- When a stranger calls (film)
- Grey's anatomy (serija)


Post je objavljen 22.06.2006. u 00:09 sati.