Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aparatczyk

Marketing

Odlasci i rastanci

Vijest koja me zatekla po povratku od „gore“. Moj dobar prijatelj je otišao. Jedan od ljudi s kojima sam proživio ovih nekoliko godina kroz dobro i zlo, lijepo i ružno, nanosio se njegovog namještaja dok smo ga selili, nabrao se njegovog grožđa u vinogradu tijekom tradicionalnih berbi, otišao je bez pozdrava i bez naznake kuda ide. Otišao je tražiti odgovore. Bilo je naznaka da će otići ali nisam vjerovao da će to zaista ikada napraviti. Postoje različiti odlasci kad odlaziš svojevoljno, to može biti i odlazak tražiti odgovore, ali i bijeg od samoga sebe. Ne vjerujem da bježi od samoga sebe, nadam se da će nači odgovore, iako je to malo vjerovatno, ali nadam se da zna što traži. Nije bio sretan ni zadovoljan, tražio je nešto drugo, i njegovo je legitimno pravo da ode i potraži to. Možda je to zapravo dobra odluka, krenuti na takav put. Možda je to dobra odluka, ostaviti sve što je bilo prije i krenuti u neki drugi život. Ali treba misliti i na one koji ostaju iza tebe, oni kojima je bilo stalo do tebe u ovom životu. Oni barem imaju pravo da znaju kako si, jesi li živ i zdrav, da li je sve u redu.. S te strane takva odluka je ponešto i sebična.
I meni se u glavi aktualizirala neka pitanja odlaska, možda kad se skupi dovoljno ugleda i znanja odem raditi i živjeti „gore“.
Prijatelju moj, ako ikada budeš ponovo čitao ovaj blog, javi se na bilo koji način, samo da znamo da si dobro.

Pjesma Roxy Musica u boxu posvećena je jednoj drugoj osobi. Ona će se prepoznati i shvatiti poruku. Uz osobitu pažnju na drugi dio pjesme.......


Post je objavljen 19.06.2006. u 08:41 sati.